Noutăți

„La o ceașcă de ceai cu Pavel Filip”

Premierul a anunțat lansarea unui program destinat femeilor antreprenoare

Prim-ministrul Pavel Filip s-a întâlnit cu antreprenoarele din cadrul Platformei Naționale a Femeilor din Moldova la evenimentul „La o ceașcă de ceai cu Pavel FILIP, Prim-ministru al Republicii Moldova”, desfășurat de Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici si Mijlocii (ODIMM). La eveniment au luat parte și reprezentantele raionului Ștefan Vodă.

În cadrul evenimentului, Premierul a transmis un mesaj de încurajare participantelor la întâlnire, menționând că micile întreprinderi reprezintă o forţă pentru creşterea economică, iar implicarea femeilor în afaceri va genera nu doar locuri de muncă, dar și dezvoltarea țării la nivel regional.

Totodată, Premierul a vorbit despre acțiunile Guvernului pentru îmbunătățirea condițiilor de afaceri, referindu-se la instituirea moratoriului pe controalele de stat, reducerea actelor permisive, dezvoltarea infrastructurii de afaceri, facilitarea accesului la finanțare, anunțând despre elaborarea unui nou proiect de program dedicat antreprenoriatului feminin numit

„Femei în afaceri”. Programul va derula pe parcursul a trei ani și va fi implementat de ODIMM. Implementarea Programului va începe din acest an, în proiectul bugetului de stat au fost preconizate în acest scop 10 mln lei. Însă, în afară de fondurile proprii, Guvernul va solicita acordarea de asistență de la partenerii de dezvoltare. La prima etapă, pentru crearea noilor entități economice vor fi susținute 300 de femei din mediul rural.

La final, antreprenoarele au adresat întrebări Premierului și au înaintat propuneri privind eliminarea constrângerilor în afaceri. Acestea au vizat accesul la finanțare, implicarea femeilor în procesul decizional, politica fiscală, infrastructura de afaceri ș.a.

Întâlnirea a urmărit consolidarea dialogului public-privat, identificarea soluțiilor și oportunităților de implicare mai activă a femeilor în afaceri.

Tatiana CUCLENCO, administratorul IP Incubatorul de afaceri din Ștefan Vodă