Noutăți

„La gura sobei” cu magii

În pragul sărbătorilor de iarnă, la 3 decembrie, angajații centrului social pentru asistență specializată „Încredere” din Ștefan Vodă au organizat și desfășurat, pentru beneficiarii centrului, atelierul de creație „La gura sobei”. La activitate au fost invitați și copiii cu dizabilități din localitățile raionului. A fost o activitate foarte frumoasă și emoționantă în canavaua căreia au fost cu mare iscusință împletite momente artistice (copiii au cântat cântece despre iarnă), vizionarea filmulețelor despre Moș Nicolae și activitate practică de creație. De menționat că copiii împreună cu colaboratorii centrului au confecționat, din timp, cizmulițe din carton colorat pe care le-au decorat pe parcursul activității folosind diferite materiale pentru confecționare handmade. Imaginația și creativitatea copiilor au fost uimitoare, din mâinile lor au ieșit cizmulițe atât de frumoase, încât Moș Nicolae (Fundația de caritate din Germania „Round table Deutschland”) le-a adus în dar cadouri minunate.

Aici surprizele nu s-au terminat, deoarece a urmat masa dulce cu o tortă imensă – surse financiare pentru acest atelier creativ a alocat Direcția asistență socială și protecția familiei.

Este cald la acest centru pentru copii, în sensul direct și figurat al cuvântului: angajații, fiecare în parte și toți împreună, sunt dedicați beneficiarilor cu soarta deloc ușoară. Prin bunătatea lor proprie, adulții se străduiesc să-i facă mai buni la suflet pe discipolii săi…

Valentina GORNOSTALI, IP „Prier”