Noutăți

La Feștelița a fost inaugurat monumentul în memoria victimelor deportărilor

Joi, 6 iulie, în satul Feștelița a avut loc ceremonia de inaugurare a monumentului în memoria victimelor deportărilor regimului totalitar comunist. La acest eveniment important a participat ministrul culturii Monica Babuc.

Evenimentul, care întrunit mai mulți oficiali, reprezentanți ai autorității publice locale, reprezentanți ai Consiliului raional Ștefan Vodă și localnici, a debutat cu o liturghie oficiată de către parohul satului.

În alocuțiunea sa, ministrul Culturii Monica Babuc a apreciat efortul depus la înălțarea monumentului, de către primarul localității Nicolae Tudoreanu, dar și întreaga comunitate a satului Feștelița, menționând că evenimentul reprezintă un moment important în istoria poporului nostru. „Comemorăm, astăzi, oameni care au fost năpăstuiți pe nedrept, iar patimile lor trebuie răscumpărate prin memoria urmașilor lor”, a adăugat Monica Babuc.

Totodată, ministrul culturii, însoțită de primarul Nicolae Tudoreanu au vizitat mai multe instituții, precum casa de cultură, biblioteca publică sătească și filiala școlii de arte „Maria Bieșu”, pentru a se familiariza cu condițiile în care angajații își desfășoară activitatea.

Sursa: site-ul Ministerului Culturii