Cultură, Tineret, Sport și Turism

Jubileu dublu la biblioteca publică Antonești

Biblioteca publică Antoneşti: 60 de ani de la fondare și un anişor cu Novateca

Din toate timpurile bibliotecile conturează imaginea unei zone geografice şi a unei de spirit iluminat prin cuvânt. Cărţile au fost şi rămân martorii ale lumii şi a timpului, ele îşi aşteaptă cu răbdare cititorii, fiind puse în valoare direct de bibliotecari.

Asemenea altor instituţii culturale, biblioteca publică Antoneşti a suferit schimbări colosale de-a lungul acestor 60 de ani. Ea a fost transferată de la marginea satului în centru, mai aproape de şcoală şi de alte obiecte de menire socială. A fost mai mică, apoi şi-a lărgit sala, schimbându-şi aspectul de multe ori. Bibliotecarii instituţiei, deştepţi, iscusiţi, plini de răbdare şi înţelepciune, au oferit cele mai diverse servicii locuitorilor satului. Multe s-au mai întâmplat de-a lungul acestor ani…

Astăzi instituţia respiră proaspăt. La acei 60 de ani ea este echipată cu tehnologii noi grație Programului National Novateca. La 5 februarie 2016, s-a împlinit un an fructuos de parteneriat, astfel, biblioteca noastră are o sărbătoare dublă. Cu prilejul acestor evenimente, în bibliotecă s-au întrunit, la o masă rotundă, mai mulţi utilizatori, vecini şi prieteni. Oaspeții au primit în dar pliante despre trecutul și prezentul instituției care a promovat cartea și lectura mai mult de jumătate de secol. Într-o atmosferă degajată de sărbătoare sufletească au răsunat versuri și cântece, istorii și amintiri.

A fost o zi plină de emoții plăcute și sentimente profunde, propuneri şi umor care au trezit atât la lucrători, cât şi la oaspeţi gustul și dorința de a organiza și participa mai activ în activități culturale. Scopul propus de organizatori a fost realizat.

Cu siguranţă, pe parcursul anului 2016 vom depune eforturi pentru a fi mai aproape de consătenii noștri, oferindu-le diverse servicii, inclusiv informaționale, pentru a promova cartea și cultura.

Tatiana MATVEEV,  11811427_1623127174629620_9081356981813622470_nşefa bibliotecii publice Antoneşti