Noutăți

Joc periculos care îndeamnă copiii la sinucidere

Un nou joc virtual a luat viața a cațiva tineri din regiunea transnistreană și a peste 100 de adolescenți din Rusia și Ucraina.

Jocul cu denumirea „Синий Кит” impune jucătorii să îndeplinească un șir de misiuni teribile începând cu tăiatul venelor  și ajungând la aruncarea de pe acoperișul încăperilor. Departamentul de Interne din regiunea transnistreană a identificat deja 300 de tineri din regiune care fac parte din grupurile numite „grupurile morții”.

În context, părinții sunt sfătuiți să analizeze contenturile accesate de copii și să se adreseze la poliție dacă ceva li se pare suspect.  Departamentul transnistrean de interne subliniază că moderatorii jocului virtual fac presiuni psihologice asupra copiilor.

Părinții sunt atenționați să ia măsuri în cazul în care copilul nu doarme suficient noaptea sau se trezește în primele ore ale dimineții. Aceștia ar trebui să verifice dacă copiii lor nu au semne de tăieturi lăsate pe mâini și picioare care să reprezinte inscripții sau desene în formă de balene, fluturi sau unicorni.  Un semn care ar trebui să trezească îngrijorarea părinților este faptul că, copilul aderează la grupuri cu denumirea: „50 de zile până la..”, „Trezește-mă la 04.20”, „f57-f58”, „Casa liniștită”, „Niapoca”, „Marea balenelor”, „Balena albastră”, și hashtag-urile: casabalenelor, calealactee, 150destele, vreauinjoc, ff33, d38.

Părinții trebuie să discute cu copiii și să le explice că aceștia pot fi ajutați și susținuți în orice situație. Totodată a fost creată linia fierbinte care ar putea ajuta, aceasta este gratuită și anonimă: (+533) 0 800 022 800.

Informația a fost remisă de către IP Ștefan Vodă