Noutăți

Invitație la implicare în Săptămâna Națională a Voluntariatului 2018

În perioada 01-07 octombrie 2018 se va desfășura Săptămâna Națională a Voluntariatului (SNV) 2018 ”Hai în gașca voluntarilor!”, ediția a XII-a, cel mai mare eveniment de promovare a voluntariatului la nivel republican.

       ” SNV este evenimentul fiecărei toamne, o înlănțuire de 7 zile pline doldora de acțiuni, interes și atenție pentru voluntariat și efectele sale. Pentru prima dată, anul acesta Coaliția Voluntariat  provoacă  participanții  și partenerii locali cu o tematică pe care să o adopte în activitățile lor: voluntariatul intergenerațional. Acest tip de voluntariat   aduce  împreună voluntari din generații diferite, vârstnici, adulți și tineri, care  pun cot lângă cot și umăr lângă umăr pentru schimbarea în (mai) bine a comunității lor.

         Dragă  actual  sau  viitor voluntar, te invităm să te conectezi la organizațiile  și instituțiile din comunitatea ta care sărbătoresc voluntariatul  în această săptămână, să le cunoști programele și echipele, să participi la activitățile propuse de ele, să privești cu alți ochi oportunitățile de implicare și, de ce nu, să propui chiar TU activități care ajută pe cineva sau abordează o nevoie. Poți face asta acum sau în orice zi a anului, cu prietenii, cu colegii de clasă sau  de birou, cu verișorii și unchii, cu mama sau bunicul; indiferent de ce alegeți să realizați, îți garantăm o energie mai bună, idei noi, vitalitate, zâmbete,  satisfacție  și chiar poftă de a continua. Pentru că …Voluntariatul te ține în priză!”

        Este foarte important  pentru  a asigura vizibilitatea evenimentului ca la fiecare activitate de voluntariat din SNV 2018 să fie făcute poze și distribuite pe site-uri  și rețele  de socializare. Doar  activitățile cu poze vor fi incluse în raportul final al evenimentului. Pozele de la  activitățile din SNV2018 care vor fi postate pe rețelele de socializare cu hashtag-ul: #SNV 2018  vor participa automat la concursul celor mai interesante/originale poze SNV 2018, iar câștigătorii vor fi premiați  de către  Coaliția Voluntariat.  Paleta  activităților  pentru  cele 7 zile este una  foarte  extinsă, ca în fiecare an: acțiuni de explorare a mediului  înconjurător și a spațiilor, campanii de prevenire  și informare, incluziunea  socială și colaborarea între generații, acțiuni de binefacere, acțiuni de sănătate, activități cu persoanele cu dizabilități, flashmob-uri, informare  despre  trafic de ființe umane, târg de ONG-uri, renovarea fântânilor a oamenilor vârstnici la domiciliu, campania ”Garderoba socială”, campania ”Animale fără stăpân”, dar și activități culturale, precum promovarea muzeelor, încurajarea lecturii, activități ce  stimulează învățarea continuă. Așteptăm  cu interes să vedem imagini din toate localitățile  raionului plasate pe  saitul Consiliului raional Ștefan-Vodă. An de an, evenimentul implică sute de voluntari și parteneri din localitățile raionului. SNV  este un eveniment etalon în peisajul voluntariatului din Moldova, care promovează implicarea și responsabilitatea civică.

          Persoana  de contact: Valentina Uța, șef  DCTST, coordonator raional SNV Ștefan-Vodă.