Noutăți

Invitație la implicare în Săptămâna Națională a Voluntariatului 2017

În perioada 2-8 octombrie 2017 se va desfășura Săptămâna Națională a Voluntariatului (SNV) 2017 „Hai în gașca voluntarilor!”, ediția a XI-a, cel mai mare eveniment de promovare a voluntariatului la nivel republican.

SNV reprezintă un șir de activități care mobilizează un număr mare de organizații și cetățeni din toată țara pentru a promova voluntariatul și implicarea civică a comunității. Evenimentul este inclus în art.15 pct.(2), lit. a) din Legea Voluntariatului nr.121 din 18.06.2010

Când vrei să faci ceva bun și poți să faci acel lucru, ce te reține de a-l și face?

Mii de voluntari din toată țara ar putea să vă dea sute de motive pentru care ei nu se opresc între gând și acțiune și, mai mult decât atât, uneori și dacă nu pot foarte ușor, voința lor este suficient de mare, încât să găsească soluții. Om cu om, acțiune cu acțiune. Zâmbet cu zâmbet. Despre acești oameni este SNV în fiecare an. Despre voluntarii frumoși și sărbătorirea lor! Anul acesta SNV 2017 Ștefan-Vodă invită pe toată lumea la acțiune, de a transpune gândurile, dorințele, așteptările pe care le avem privind schimbarea de lângă noi – în fapte concrete, în acțiuni pe care noi alegem să le realizăm, cu puterile noastre, singuri sau în echipe de oameni care cred în aceleași valori și care nu așteaptă ca alt cineva să vină să le rezolve problemele, supărările, lipsurile sau nedreptățile. Ei își suflecă mânecile, se organizează, caută în stânga și în dreapta resurse, sprijin, noi voluntari și muncesc necontenit ca visele lor să devină realitate. Astfel, ei, voluntarii, creează lumea din jurul lor, la propriu. Aleg, în această săptămână și dincolo de ea, să nu mai fie doar oameni nemulțumiți, stresați, dezorientat sau plictisit, ci să fie și Voluntari, care Pot, Vor, dar și Fac ceva! Activitățile înscrise în calendarul săptămânii acoperă și anul acesta o paletă extrem de largă de categorii. Se vor desfășura activități frumoase: expoziții, prezentări, acțiuni de explorare a mediului înconjurător și a spațiilor verzi, campanii de prevenire și informare, campanii de strângere de cărți, haine, jucării pentru cei mai puțin norocoși, șezători, instruiri, târguri cu oferte și acțiuni de binefacere, campanii antifumat, ajutor la domiciliu a persoanelor cu dizabilități, etc.

În acest context, ținând cont de importanța și amploarea Săptămânii Naționale a Voluntariatului, vom fi recunoscători actorilor relevanți (instituții de învățământ, biserici, organizații ale societății civile etc.) pentru implicarea în desfășurarea activităților de voluntariat în SNV. Să reunim eforturile pentru a face o schimbare în comunitate, căci avem multe motive.

Pot, vreau, ce mă determină să fac? Așteptăm cu interes să vedem imagini din toate localitățile raionului plasate pe site-ul Consiliului raional Ștefan-Vodă.

Persoana de contact: Valentina Uța, șef DCTST, coordonator raional SNV Ștefan-Vodă.