Noutăți

Învingătorii expoziției-târg „Farmecul Mărțișorului”

Deja de trei ani la rând direcția cultură, tineret, sport și turism prevesteşte sosirea primăverii printr-un eveniment extraordinar. Astfel, de pe 24 februarie până la 10 martie 2016 în incinta casei de cultură Ştefan-Vodă a fost deschisă pentru vizitatori o expoziţie dedicată sărbătorii Mărţişorului. Expoziţia a propus mărţişoare confecţionate de purtătorii acestei frumoase podoabe, aducând în atenţia publicului cumpărător categorii variate de mărţişoare: mărţişorul de oraş, mărţişorul rustic, mărţişorul croşetat sau tip goblen, mărţişorul tradiţiilor reinventate sau miniaturile din sticlă ale anilor optzeci. Un punct forte în creaţiile ultimilor ani este obiectul hand made – mărţişoare de dimensiuni mai mari care pot fi folosite ca decor pentru casă, oficiu etc.

La 27 martie în casa de cultură din centrul raional a avut loc un eveniment solemn – cei mai talentaţi participanţi la expoziția-târg au fost menționați cu diplome şi cadouri de preţ din partea Consiliului raional.

Direcția regională Est Ștefan Vodă, poliția de frontieră, a ridicat premiul I, de premiul II s-au învrednicit centrul raional de creație pentru copii și adolescenți și Vasilisa Maxian din s. Căplani, premiul III a fost înmânat centrului de artizanat „Zehra” s. Ștefănești, școlii de arte din s. Olănești și Ludmilei Gavgaș din or. Ștefan Vodă. Un șir întreg de participanți a primit premii de încurajare.