Noutăți Relații funciare și cadastru

Întrunirea cu specialiștii pentru reglementarea proprietății funciare

Conform planului anual de lucru a serviciului relații funciare și cadastru, la data de 29 iulie 2022 s-a desfășurat seminarul cu specialiștii pentru reglementarea proprietății funciare din cele 23 de primării a raionului. La lucrările seminarului au participat președintele raionului, Vasile Maxim; șefa Direcției agricultură și alimentație din cadrul consiliului raional, Diana Rusu; Alexandru Bojoncă, șeful secției impozitare persoane fizice a inspectoratului Fiscal Ștefan Vodă și Lidia Matveev, șefa serviciului arhivă.

În cadrul întrunirii au fost dezbătute următoarele subiectele:

  • modalitatea de prezentare a materialelor ce țin de indentificarea proprietarilor de parcele și a agenților economici ce gestioniază terenurile, explicată de către Alexandru Bojoncă;
  • Lidia Matveev a adus la cunoștința specialiștilor funciari cerințile necesar de a fi respectate la arhivarea materialelor cadastrale. Aceste materiale rămân în arhivă pentru lucrul în viitor și studierea istorie localităților;
  • Diana Rusu a informat specialiștii despre ținerea în primării a registrelor actelor în caz de calamități naturale. A atras atenția asupra luptei în teritoriu cu planta de carantină ambrozia și a distribuit materiale informative.

La fel, la ședința cu specialiștii funciari au participat și 4 primari. Edilii au adresat mai multe întrebări din domeniul funciar cu care se confruntă în localități.

În contextul zilei profesionale a lucrătorilor din domeniul cadastrului, geodeziei și relațiilor funciare, sărbătorită anual în atreia duminică a lunii iulie, președintele raionului, Vasile Maxim a venit cu mulțumiri și felicitările de rigoare. Iar specialiștii din primăriile Crocmaz, Răscăieți, Slobozia și Marianca de Jos, pentru merite deosebite în exercitarea obligațiunilor funcționale, înalt profesionalism, perseverență, responsabilitate și contribuție substanțială la realizarea politicilor de stat în domeniul cadastral-funciar, au fost decernați cu Diploma de Onoare.

      Alexei Jitaru, șef interimar al serviciului relații funciare și cadastru