Noutăți

Instruirea locuitorilor raionului Ștefan Vodă privind pericolele specifice perioadei rece a anului

Având în vedere că temperaturile au scăzut, angajații Secției situații excepționale Ștefan Vodă efectuează razii prin localitățile raionului pentru a informa și a recomanda măsuri de precauție  cetăţenilor care utilizează pentru încălzirea locuinţelor sobe, cazane sau echipamente electrice.

În același context, în instituțiile preșcolare și preuniversitare au fost desfășurate lecții informative privind neadmiterea cazurilor de risc în perioada rece a anului.

Pentru familiarizarea populației cu regulile de apărare împotriva incendiilor și evitarea situațiilor de risc instruiri similare se vor desfășura în continuare. În vederea prevenirii incendiilor de locuinţe, Secția situații excepționale Ștefan Vodă intervine cu următoarele recomandări:

Asiguraţi verificarea, curăţarea şi repararea, dacă este cazul, a coşurilor de fum de către o persoană competentă;

NU folosiţi decât materialul combustibil pentru care a fost destinată soba şi evitaţi supraîncărcarea acesteia.

NU folosiţi soba decât cu uşiţa închisă.

Aşezaţi o tăviţă metalică în faţa sobei, în dreptul uşiţei.

NU aşezaţi în apropierea sobei sau pe aceasta materiale combustibile. Stingeți focul din sobă înainte de a părăsi locuinţa.

NU adormiţi niciodată cu soba aprinsă. Verificaţi integritatea aparatelor şi mijloacelor de încălzire electrice, iar în cazul în care acestea sunt defecte, reparaţi-le cu ajutorul unui specialist sau cumpăraţi-vă altele noi.

NU aşezaţi aparatele de încălzire electrice în apropierea materialelor combustibile. Decuplaţi aparatele de încălzire electrice înainte de a părăsi locuinţa sau de a adormi.  

E mult mai uşor să previi un incendiu decât să-l lichidezi! 

În cazul sesizării unei situaţii de urgenţă apelaţi 112!