Noutăți

Instruire pentru asistenți parentali profesioniști

Recent direcția asistență socială și protecția familiei în comun cu centrul de sănătate Ștefan Vodă a desfășurat un seminar instructiv cu asistenții parentali profesioniști. Tematica seminarului „Relaţia între asistent parental profesionist – copii” este mereu actuală și binevenită, deoarece crearea în familie climatului psihologic prielnic pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor este sarcina primordială a asistenților parentali.

Dna Viorica Nastasiu, șefa DASPF, a adus la cunoştinţa celor 15 asistenți parentali profesioniști care la moment activează în raion, educând 33 de copii, scopul şi obiectivele seminarului. Dna Mariana Haret, directorul IMSP „Centrul de sănătate Ştefan Vodă”, a informat asistenţii parentali profesioniști despre activitatea „Centrului de sănătate prietenos tinerilor”. Scopul centrului – prevenirea și, în caz de necesitate, rezolvarea problemelor majore a tinerilor cum ar fi sarcina nedorita, infecţii cu transmitere sexuală, deficienţe nutriţionale, tulburări psiho-emoţionale, violenţa în familie etc. Tinerii cu vârsta 10-24 ani se pot adresa la acest centru pentru a primi o consultație solicitată. Toate consultările sunt confidenţiale.

Şefa serviciului asistentă parentală profesionistă, dna Ana Bostan, a vorbit despre rolul familiei în viața copilului, rolul comunicării ca cheie de bază a unei familii puternice și despre violenţa în familie. Asistenții parentali profesioniști s-au implicat activ în discuții la tema propusă, expunând opinia sau aducând exemple din experienţa proprie obţinută pe parcursul activității. Astfel, participanții seminarului simt necesitatea de a fi instruiți în permanență, deoarece orice informație utilă, schimb de experiență îmbogățește bagajul de cunoștințe necesare pentru a îndeplini misiunea asumată la nivelul oportun.

Maia OSIPOV, specialist  DASPF

0.02.01.509220e687ab9964cf1de24be9da191b94d694fdb465e712ec80e91bb353938e_full.0