Noutăți

Informarea producătorilor agricoli privind obținerea subvențiilor pentru anul 2019

La 25 ianuarie 2019, în cadrul campaniei de informare, Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultura împreună cu MICROINVEST au organizat, în incinta Consiliului raional Căușeni, seminar cu genericul: „Forme de sprijin și înlesniri producătorilor agricoli a anului 2019”. La instruire au participat agenții economici și producătorii agricoli din raioanele Căușeni și Ștefan Vodă.

Dl Veaceslav Sandu, șeful secției verificări în teren AIPA, a abordat subiecte ce au vizat condițiile și procedura de subvenționare, oferirea subvențiilor în avans, oportunitatea de a utiliza apele subterane pentru irigarea culturilor, protecția culturilor de fenomene extreme, inclusiv necesitatea asigurării terenurilor agricole de grindină și îngheț, dar și modificările legislative inițiate de minister pentru sporirea calității produselor autohtone și dezvoltarea sectorului agricol. Prezența a fost informată despre oportunități de finanțare din partea partenerului – „Microinvest”.

Producătorii agricoli au fost foarte activi, au adresat oficialilor multe întrebări cu referire la condițiile de eligibilitate și procedura de depunere a actelor pentru subvenționare, dotarea cu tehnică, subvenții în avans pentru proiectele start-up, subvenționarea sistemelor de irigare. A fost pusă în discuție problema creării sistemelor antigrindină în raionul Căușeni și raionul Ștefan Vodă care se află în zona de frontieră.