Noutăți

Informarea elevilor despre riscurile încălcării legislației

La iniţiativa conducerii Inspectoratului de poliție Ştefan Vodă, a fost format un grup de lucru din toate serviciile IP în scopul desfăşurării întrunirii cu elevii şcolii profesionale Ştefan Vodă pentru a îi informa despre riscurile ce pot surveni în urma încălcării legislaţiei. Colaboratorii noștri au abordat mai multe teme: „Consumul băuturilor spirtoase în locuri publice”, „Consumul substanţelor narcotice”, „Abandonul de domiciliu şi şcolar”, „Prevenirea abuzurilor în rândurile copiilor”, „Regulile de circulaţie rutieră”, „Suicidul”, precum şi comportamentul neadecvat în locurile publice şi în cadrul instituţiei de învăţământ. Dialogul a fost purtat cu 180 elevi ai şcolii profesionale din or. Ştefan Vodă.

În cadru desfăşurării întrunirilor colaboratori IP Ştefan Vodă au constatat faptul că elevii au fost deschişi în discuţii, abordând şi alte probleme cu care se confruntă zi de zi. Activitatea în cauză a fost apreciată pozitiv şi de conducerea școlii profesionale.

Astfel de întruniri de informare şi sensibilizare a elevilor sunt planificate în toate instituţiile de învăţământ din raion.

Elena CEBAN, inspector superior BSC IP Ștefan Vodă

IMG_1451IMG_1453