Noutăți

Informare, siguranță, protejare în perioada estivală

   Timpul frumos și cald de vară atrage atât adulții, cât și copiii la bazinele acvatice. Ultima lună de vară este perioada concediilor și a odihnei și, totodată perioada cu grad sporit de pericol. În asemenea cazuri adesea oamenii însăși poartă vina din motivul supraestimării propriei forțe și subestimării nivelul de pericol aflat în apropierea apei. Deci, la organizarea vacanței e necesar a ne aminti și de a respecta regulile de siguranță.

   În acest scop angajații Inspectoratului de poliție Ștefan Vodă de comun cu Serviciul Situații Excepționale  Ștefan Vodă și Departamentului Poliției de Frontieră Est  continuă acțiunile de prevenire a cazurilor de înec în sezonul estival. Oamenii legii sunt prezenți în adiacentul bazinelor acvatice din localitățile deservite și lunca râului Nistru, unde întreprind un set de acțiuni de informare și verificare a acestora, cu scopul de a micșora numărul înecurilor prin atenționarea cetățenilor despre riscul scăldatului în locuri neamenajate, nedotate cu stații de salvare, sau pe timp de noapte.

     Inspectoratul de poliție Ștefan Vodă  reamintește despre respectarea măsurilor de siguranță în timpul scăldatului:
– scăldați-vă numai în locuri special amenajate pentru a nu nimeri în canale sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile nămoloase sau pline cu plante, pietre, crengi şi trunchiuri de copaci;
– supravegheați în permanență copiii, atunci când intrați în apă sau când vă aflați în apropierea apei;
– evitați să vă scăldați în zonele marcate ,,Scăldatul este interzis”;
– nu vă aventuraţi în apă pe timp de noapte sau după ce ați consumat băuturi alcoolice;
– în cazul în care nu știți să înotați, evitați să vă scăldaţi singuri şi nu  intraţi în apă mai sus de brâu;
– se interzic săriturile în apă de la înălţimi periculoase.