Noutăți

Incubatorul de Afaceri Ștefan Vodă cel mai bun al anului 2021

Incubatorul de Afaceri Ștefan Vodă a fost desemnat ca cel mai bun al anului 2021.  Instituția a înregistrat cele mai mari performanțe în activitatea din anul curent, iar rata de incubare a companiilor fiind de circa 100%.

Incubatorul de Afaceri este instituție publică instituită de Consiliul raional Ștefan Vodă. Pe parcursul anilor Consiliul raional în permanență a alocat surse financiare pentru a asigura activitatea Incubatorului. În anul 2021 Incubatorului de Afaceri, Consiliul raional a alocat:

  • 150 000 lei – subsidii
  • 129 223 lei reparație capitală

Generarea noilor întreprinderi mici durabile şi de succes; acordarea suportului rezidenţilor în faza de iniţiere şi dezvoltare a afacerii şi facilitarea accesului lor la informaţii şi consultanţe constituie preocupările de bază a Incubatorului. La moment, în cadrul instituției, managerul căreia este dra Adelina Barbăneagră, își desfășoară activitatea 25 de afaceri, dintre care 11 sunt start-up-uri. 14 întreprinderi sunt administrate de tineri, iar 7 de femei. În cadrul companiilor incubate în IA Ștefan Vodă au fost create 48 locuri de muncă. Cifra de afaceri a celor 25 de companii incubate înscrie peste 19 milioane lei.

În scopul promovării reușitelor și bunelor practici înregistrate de Incubatoarele de afaceri, stimulării activității acestora și, nemijlocit, crearea de noi oportunități de dezvoltare a întreprinderilor mici și mijlocii în regiuni, Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Rețeaua Incubatoarelor de Afaceri din Republica Moldova desfășoară concursul ,,Incubatorul de Afaceri al anului,, ajuns la cea de-a VII-a ediție.

După cum am menționat, trofeul ediției curente a revenit Incubatorului de Afaceri Ștefan Vodă.

Felicitări și realizări în continuare!

foto preluat realitatea.md