Noutăți

Încorporarea în servicul civil 2021

Astăzi, 26 octombrie a avut loc ședința Comisiei raionale pentru serviciul civil (de alternativă). Subiectul de pe ordinea de zi a fost ,,Cu privire la organizarea și desfășurarea încorporării în serviciul civil (de alternativă), toamna 2021 – iarna 2022 a recruților născuți în anii 1994 /II jumătate / – 2003,,.

Serviciul civil este un serviciu de stat, social util şi benevol, reprezentînd o alternativă pentru cetăţenii Republicii Moldova care, din convingeri religioase, pacifiste, etice, morale, umanitare şi din alte motive similare, nu pot îndeplini serviciul militar în termen.

Astfel, Comisia prezidată de către dl Vladimir Baligari, vicepreședintele raionului, a examinat dosarele  și respectiv, a intervievat  recruții, care au depus cereri de a satisface serviciul civil.

La finele lucrărilor, potrivit hotărârii membrilor Comisiei s-a decis încorporarea în serviciul serviciului civil (de alternativă) a cinci recruți, inclusiv: 4 pe motiv religios și 1 din convingeri pacifiste.

Tinerii sunt angajați în câmpul muncii și vor îndeplini serviciul în conformitate cu prevederile contractelor pe un termen de 1 an.

Ion Bragarenco, specialist superior, direcția administrație publică