Noutăți Servicii Desconcentrate

Începând cu 04 mai 2022 vor fi examinate Cererile privind restituirea sumei impozitului pe venit achitat/reținut în plus pentru cetățeni

Începând cu 4 mai curent Serviciul Fiscal de Stat examinează Cererile de restituire a sumei impozitului pe venit achitat/reținut în plus pentru contribuabili persoane fizice.

Suma impozitului pe venit acceptată spre restituire poate fi:

  • transferată la contul bancar
  • restituită în numerar în modul general stabilit
  • utilizată pentru stingerii obligațiilor fiscale restante sau viitoare.

Pentru  depunerea Cererii  contribuabilii pot opta pentru una din modalități:

  • în format electronic, prin intermediul serviciului online ,,Declarație electronică”
  • pe suport de hârtie la subdiviziunea teritorială a Serviciului Fiscal de Stat.

Cererea poate fi depusă în termen de până la 6 ani din data efectuării supraplății.

Procedura de depunere poate fi consultată aici.

În scopul restituirii supraplății impozitului pe venit, persoana fizică în primul rând urmează să depună Declarația persoanei fizice cu privire la impozitul pe venit.

Serviciul Fiscal de Stat reamintește că, pentru anul 2021 termenul limită de depunere a Declarației este data de 3 mai.  Toate Direcțiile deservire fiscală din țară vor activa în regim special pentru primirea Declarației în acest termen. Contribuabilii au la dispoziție mai multe opțiuni  de depunere a Declarației.

SFS încurajează contribuabilii să își realizeze dreptul la desemnarea procentuală de 2% din suma impozitului pe venit calculat către unul dintre beneficiarii  desemnării procentuale.

Pentru informații suplimentare, contribuabilii pot accesa pagina-web a Serviciului Fiscal de Stat www.sfs.md, consulta  Baza Generalizată a Practicii Fiscale, pot apela Centrul unic de apel al Serviciului Fiscal de Stat la numărul 0-8000-1525 (apel gratuit) sau pot apela DDF Ștefan Vodă la nr. de tel. 0242-2-23-50, 0242-93-510, 0242-2-22-70.

sursa:www.sfs.md