Noutăți

În vizorul CESP Ștefan Vodă – situația epidemiologică

Membrii Comisiei extraordinare de sănătate publică a raionului Ștefan Vodă s-au întrunit în ședință la 14 decembrie curent pentru a examina situația epidemiologică la infecția cu Coronavirusul de tip nou COVID-19 și a lua unele măsuri de prevenție în instituțiile preșcolare și preuniversitare.

În debutul ședinței Vasile Maxim, președintele comisiei, președintele comisiei a subliniat că, în pofida tuturor măsurilor întreprinse, situația epidemiologică în raion rămâne periculoasă, numărul persoanelor infectate rămânând în creștere.

Informația prezentată de către Valeriu Boian, coordonator SSSP Ștefan Vodă este valabilă pentru data de 11 decembrie 2021. Astfel, de la începutul pandemiei până la 11 decembrie numărul persoanelor confirmate a ajuns la 1546 (plus a câte 7 cazuri pe 12 și 13 decembrie = 1560), s-au tratat 1096 persoane, au decedat 30 de persoane (5 persoane în Cioburciu, a câte 3 în Copceac și Olănești, a câte 2 în Ștefan Vodă, Răscăieți, Slobozia, Ștefănești și Carahasani, a câte unu în Ermoclia, Viișoara, Volintiri, Feștelița, Semionovca, Antonești, Crocmaz, Tudora și Palanca). Cazuri active de COVID la moment – 415, la domiciliu se tratează 233 de persoane. „Liderii” în lista neagră pe localități rămân neschimbați – Ștefan Vodă cu 388 de cazuri din care 109 sunt active; Talmaza cu 100 de cazuri în total și 19 active; Ermoclia cu 77 de cazuri și 20 active. După cazuri active Ștefan Vodă cu 109 cazuri ocupă locul I, Răscăieții cu 40 – locul II și Olănești cu 37 – locul III. Pe data de 11 decembrie am avut în raion 45 de cazuri confirmate. Printre cei infectați se enumeră 15 cadre didactice și 5 copii.

În spitalul raional se tratează 97 de pacienți, dintre care 55 – de COVID. Sunt libere 6 locuri la triaj, 2 – în terapia intensivă. Instituția dispune de tot necesarul pentru activitate.

Continuă activitatea grupul comun care monitorizează respectarea restricțiilor impuse de CNESP. Raionul a fost împărțit în sectoare supravegheate de membrii comisiei. După părerea membrilor comisiei, în unele localități APL de nivelul I nu cooperează, la nivelul necesar, cu personalul medical și polițiștii în vederea combaterii epidemiei.

File