Noutăți

În Ștefan Vodă se reabilitează încă un trotuar

Aproape cu o lună de zile în urmă (de pe data de 27 iunie 2019) s-au început lucrările de reabilitare a trotuarului pe strada Nicolae Testemitanu din orașul Ștefan Vodă, care reprezintă o arteră importantă de conexiune între cartierul caselor individuale de locuit cu cartierul administrativ și cel al caselor-bloc locative.

Necesitatea executării lucrării a fost dictată de starea deplorabilă în care se afla acest trotuar, precum și în legătură cu creșterea semnificativă a fluxului de cetățeni care circulă pe această cale pietonală după deschiderea în zonă a Centrului multifuncțional.

Lucrările de construcție au început de la intersecția cu strada Grigore Vieru (de la Centrul de sănătate) și sunt executate de către SRL „Marialexprim”, care a adjudecat contractul de achiziție publică. Finanțarea lucrărilor de construcție se efectuează din bugetul orașului Ștefan Vodă pentru anul 2019.

În timpul apropiat vor fi instalate bănci noi pe aleea din scuarul urbei. Sursele, la fel, sunt alocate din bugetul orășenesc.

Astfel, cu eforturi comune ale autorităților publice de ambele niveluri, încet cu încet, să schimbă spre mai bine infrastructura drumurilor în centrul raional.