Noutăți

În serviciul societății

Toate domeniile de activitate omenească, fiind necesare și strâns legate între ele, sunt indispensabile pentru societate, însă există servicii angajații cărora, activând în interesul public, sunt supuși riscului maximal, cu sacrificarea sănătății și chiar a vieții. În cazul dat este vorba despre secția stări excepționale (SSE), șeful căruia, dl Viorel Tomov, a raportat conducerii raionului despre îndeplinirea sarcinilor în anul 2016 și rezervele existente în activitate.

Dl Alexandru Baluța, șef adjunct al oficiului teritorial Căușeni al Cancelariei de Stat, apreciind pozitiv informația despre activitatea posturilor de pompieri înființare în unele localități ai raionului, a accentuat necesitatea de a deschide posturi similare și în alte sate, deoarece distanța între centrul raional unde este dislocată unitatea de pompieri este mare, iar pompierii locali pot interveni mai rapid, localizând incendiul. În 2016 a fost înregistrat un caz de colaborare efectivă cu pompierii din Ucraina când a fost lichidată arderea vegetației pe ambele părți ale hotarului. Pentru colaborarea mai efectivă este necesar ca, la nivel de state vecine să fie încheiat un acord de colaborare în acest sens.

Dl Nicolae Molozea, președintele raionului, la fel ca și vicepreședinții domnii Vasile Gherman și Alexandru Pavlicenco, a mulțumit angajaților SSE pentru implicarea activă și eficientă în remedierea consecințelor ninsorii abundente din 6-8 ianuarie și deblocarea raionului. Pe parcursul anului 2016 bravii angajați ai SSE au dat dovadă de profesionalism înalt, de responsabilitate și devotament. Conducerea raionului, Consiliul raional în semn de recunoștință pentru munca depusă va sprijini financiar, în măsura posibilităților, SSE întru crearea condițiilor optime de activitate.

(Raportul integral al SSE este plasat în rubrica „Raporturi”).

Valentina GORNOSTALI, IP „Prier”

DSC00354 DSC00355 DSC00360