Agricultură și Alimentație Noutăți

În s.Volintiri a avut loc seminarul ,,Pretabilitatea solurilor și calitatea apei la irigarea terenurilor agricole,,

Recent, în incinta casei de cultură din s. Volintiri a avut loc seminarul de informare a agricultorilor și locuitorilor  satului, precum și regiunile învecinate cu tema: ”Pretabilitatea solurilor și calitatea apei la irigarea terenurilor agricole”.

   Organizatorii seminarului: Institutul de Pedologie, Agrochimie și Protecție a Solurilor ”Nicolae Dimo”, în parteneriat cu primăria s.Volintiri și grupul de inițiativă Mediu Curat și Oameni Sănătoși  din cadrul Proiectului ”Populația satului Volintiri pentru protecția solului și a apei”. La seminar au fost invitați toți doritorii interesați de situația actuală a solurilor și a apei pentru irigarea terenurilor agricole.

Consiliului raional Ștefan Vodă a fost reprezentat de către dna Valentina Barbei, vicepreședintele al raionului împreună cu funcționarii direcției agricultură și alimentație.

Tematica seminarului a fost desfășurată de către raportorii:

  • dl Leonid Popov, doctor în științe biologice la Institutul de Pedologie, Agrochimie și Protecție a Solului ”Nicolae Dimo”, care este de fapt și directorul Institutului. Dl Popov a adus la cunoștința celor prezenți în sală informația despre calitatea agrochimică a solurilor și optimizarea cheltuielilor de producerea agricolă pe întreg teritoriu a republicii;
  • dl Vladimir Filipciuc, doctor în științe agricole la Institutul de Pedologie, Agrochimie și Protecție a Solului ”Nicolae Dimo”, a prezentat subiectul: ,,Pretabilitatea solurilor și apelor la irigare în Republica Moldova, s.Volintiri, r-l Ștefan Vodă,,;
  • dl Iurii Rozloga, doctor în științe biologice la Institutul de Pedologie, Agrochimie și Protecție a Solului ”Nicolae Dimo”, a venit cu o informație nu mai puțin importantă ce ține de ,,Caracteristica învelișului de sol din cadrul s.Volintiri, r-ul ȘtefanVodă,,.

Cei 26 de participanți la seminar rămas satisfăcuți și mulțumiți de evenimentul în cauză, primind informații utile în domeniu.

Diana Rusu, șef direcție agricultură și alimentație