Noutăți

În centrul atenției-problema transportului orășenesc

Pentru a găsi o soluție rezonabilă pentru rezolvarea problemei stringente a locuitorilor centrului raional – stabilirea rutei de autobuz care va asigura conexiunea dintre Ștefan Vodă și tovărășia pomicolă „Căpșuna”, conducerea raionului a convocat mai multe ședințe cu toți factorii de decizie din domeniu din raion. Astfel, recent s-au întrunit reprezentanții prestatorilor de servicii auto de pasageri, administrației publice de nivelul I și II.

Până la moment, a fost găsită o soluție temporară – dimineața autobusul școlar destinat transportării elevilor la instituțiile de învățământ va transporta și pasagerii maturi, iar seară transportarea pasagerilor va asigura BTA-7 (autobusul Ștefan Vodă-Copceac).

La următoarea ședință a consiliului local Ștefan Vodă va fi pusă în discuție deschiderea rutei orășenești care să asigure transportarea pasagerilor spre „Căpșuna” de trei ori pe zi, așa cum doresc localnicii. Problema este complicată deoarece ruta nu este rentabilă, e greu de găsit un transportator licențiat etc. În pofida tuturor greutăților, conducerea raionului și a urbei va depune eforturi necesare pentru a rezolva această problemă socială de interes public.