Noutăți Propuneri de proiecte

În atenția membrilor Asociațiilor utilizatorilor de apă pentru irigare!

Proiectul USAID Agricultura Performantă în Moldova a lansat apelul de finanțare prin granturi destinat Asociațiilor Utilizatorilor de Apă pentru Irigare (AUAI), care gestionează sistemele de irigare reabilitate cu suportul Guvernului SUA în cadrul programului Compact.

Scopul acestor granturi este de a contribui la utilizarea și/sau extinderea suprafețelor irigate din cadrul zonelor cu sisteme centralizate de irigare, cât și de a diversifica și îmbunătăți calitatea serviciilor prestate membrilor de către AUAI.

Pentru a asigura solicitanților acces la toate instrumentele necesare până la depunerea cu succes a dosarului , echipa APM va desfășura un atelier informativ, online, la data de 18 decembrie 2020 accesând următorul link: accesând acest link

Participanții se pot înregistra până pe data de 17 decembrie 2020.

Data limită pentru depunerea dosarelor este 18 ianuarie 2021

Potențialele activități care pot beneficia de finanțare, ar putea fi, dar nu se limitează la:

  • Activități generatoare de venituri pentru AUAI (de exemplu, închirierea de echipamente pentru membri);
  • Achiziționarea și instalarea de instrumente și tehnologii inteligente de irigare pentru utilizarea membrilor AUAI, de asemenea, pentru utilizarea acestora în scop de demonstrare;
  • Diversificarea și îmbunătățirea calității serviciilor oferite membrilor;
  • Alte activități relevante care vor duce la diversificarea și îmbunătățirea calității serviciilor oferite membrilor, eficientizarea serviciilor, atragerea membrilor noi și/sau consolidarea producției, care vor duce la utilizarea pe scară largă a apei pentru irigare în zonele cu sisteme centralizate de irigare reabilitate.

Proiectul APM anticipează acordarea a aproximativ 850,000 MDL pentru finanțarea apelului de grant. Suma fiecărui grant ar putea varia între 200,000-850,000 MDL. În scopul demonstrării angajamentului față de activitate, este necesară o contribuție din partea solicitantului de cel puțin 20% din valoarea totală a activității.

Pachetul complet al solicitării de finanțare, harta zonelor cu sisteme centralizate de irigare eligibile și verificarea întrebărilor/răspunsurilor accesați Google Drive.

Direcția economie și atragerea investițiilor