Anunțuri Noutăți

În atenția contribuabililor!

  1. Fiscal de Stat anunță startul ediției speciale a „Loteriei fiscale”: poți fi chiar tu cel care câștigă premiu în valoare de 1500 de lei!

Serviciul Fiscal de Stat dă start ediției speciale a concursului „Loteria fiscală”. Ediția specială este dedicată sărbătorilor de iarnă, iar aceasta începe din data de 1 decembrie 2020 și se va finaliza la data de 8 ianuarie 2021. Pentru a deveni participant este suficient să achitați cu cardul bancar, emis de o bancă comercială din Republica Moldova, orice cumpărătură sau serviciu în valoare mai mare de 30 lei.

    Este de menționat faptul că la „Loteria fiscală” participă persoanele fizice care au atins vârsta de 18 ani.

    Tragerile la sorți pentru ediția specială desfășurată cu ocazia sărbătorilor de iarnă vor avea loc la data de 28 ianuarie 2021, iar în joc vor fi puse 100 de premii a câte 1500 lei.

    Lista câștigătorilor va fi publicată pe pagina web a SFS, iar premiile vor fi transferate câștigătorilor pe conturile de card, în maximum 10 zile după publicarea acesteia. Totodată, băncile comerciale licențiate emitente din RM vor informa telefonic câștigătorii despre premiul câștigat.

    Reiterăm că, actualmente este în desfășurare cea de-a patra ediție a concursului Loteria fiscală, care va dura până la data de 31 decembrie 2020, iar la final vor fi oferite 100 premii a câte 1000 lei.

             Serviciul Fiscal de Stat vă îndeamnă să achitați cu cardul și să deveniți participant!

  1. Atenție! În acest an termenul limită de achitare a impozitului pe avere pentru anul 2020 este data de 28 decembrie

Serviciul Fiscal de Stat a finalizat procesul de înmânare a avizelor de plată pentru contribuabilii care au obligația să achite impozitul pe avere. În acest an, ținând cont că ziua de 25 decembrie este zi de odihnă, termenul limită pentru această plată se consideră data de 28 decembrie 2020.

    Impozitul pe avere se aplică asupra averii persoanelor fizice sub formă de bunuri imobiliare cu destinație locativă şi căsuțe de vacanță (cu excepția terenurilor) a căror totalitate întruneşte cumulativ următoarele condiții: valoarea estimată totală constituie 1,5 milioane lei şi mai mult și suprafața totală constituie 120 m2 şi mai mult.

    Contribuabilii care au fost identificați la situația din 1 noiembrie 2020, în calitate de subiecți ai impunerii cu impozitul pe avere sunt informați prin intermediul avizelor de plată despre suma impozitului pe avere ce urmează a fi achitată.

    Serviciul Fiscal de Stat îndeamnă contribuabilii să achite la buget suma impozitului pe avere până la 28 decembrie 2020.

    Reiterăm, că impozitul pe avere poate fi achitat și on-line, prin intermediul serviciului guvernamental de plăți electronice Mpay (aici).

    Menționăm că, în cazul în care impozitul pe avere nu va fi achitat până la 28 decembrie 2020, pentru fiecare zi de întârziere se va aplica majorarea de întârziere (penalitatea) în mărime de 0,0329 % per zi.

         Pentru mai multe informații, contactați Centrul Unic de Apel al SFS 080001525 (apel gratuit) sau  Direcția deservire fiscală Ștefan Vodă la nr. de telefon 0242-2-23-50, 0242-2-22-70 sau 0242-93-510.

Sursa www.sfs.md                                                  

Şef al DDF Ștefan Vodă                                                          Galina Verebceanu