Medicina Noutăți

Imunizarea anti COVID-19

La 24 martie conducerea raionului s-a întrunit cu managerii instituțiilor medicale și reprezentații Direcției generale asistență socială și protecția familiei, în contextul desfășurării vaccinare eșalonate (pe categorii: medici, asistenți sociali, pedagogi etc.) împotriva virusuluui COVID-19.

Medicii au venit cu unele precizări și date statistice la subiectul discutat, au precizat modalitatea și au descris cum decurge procedura de vaccinare, totodată menționând că prin intermediul mijloacelor mass-media se aduce dezinformarea în masa,  astfel dezorientând oamenii. Susținând că unicul instrument eficient de scăpare și stopare a epidemiei este doar vaccinarea, conducătorii instituțiilor medicale merg personal în colective, informând populația la direct, aducând toate argumentele în necesitatea imunizării.

Potrivit Planului national de imunizare anti Covid-19, cea de-a doua tranșă de vaccinare este pentru asistenții sociali. Un exemplu în acest sens este Centrul de asistență specializată și plasament temporar ,,Încredere,, din or.Ștefan Vodă. Managerul Dimitrenco Vadim a informat că toți angajații Centrului s-au vaccinat, asigurând propria sănătate și evitând riscurile expunerii pericolului pentru sănătatea persoanelor contactate.

Avînd în vedere că, angajații din domeniul asistenței sociale, în condițiile atribuțiilor funcționale, contactează zilnic cu un mare număr de populație, președintele raionului dl Vasile Maxim a solicitat implicare la maxim în informarea acestei categorii referitor la vaccinare și asigurarea imunizării.

asigurarea imunizării.