Noutăți

Împreună să avem grijă mare de copiii noștri

În perioada de 30.10.2017- 05.10.2017, toţi elevii vor beneficia de vacanţa de toamnă, din acest considerent pe întreg teritoriul ţării se desfăşoară operaţiunea „GRIJA”. Totodată aceasta este o perioadă când copii vor rămâne nesupravegheaţi de părinţi sau în grija unor fraţi/surori mai mari, care nu au pregătirea necesară sau nu vor putea reacţiona corespunzător la anumite situaţii care pot pune în pericol viaţa lor şi a celor apropiaţi. În acest context Inspectoratul de poliţie Ștefan Vodă vine cu următoarele recomandări pentru copii și părinţi:

Stimaţi copii:

Nu vă lăsaţi atraşi de propunerile, aparent încântătoare, ale unor persoane necunoscute sau pe care le cunoaşteţi de puţin timp. Evitaţi să intraţi în discuţie cu străinii, indiferent de motivul pentru care aceştia vă abordează.

Nu oferiţi telefonul mobil unei persoane necunoscute, sub pretextul că îl admiră sau că trebuie să dea un telefon urgent.

Nu vă urcaţi în autoturismele unor persoane necunoscute indiferent de ce vi se oferă.

Fiţi atenţi la lumea virtuală! Nu furnizaţi date personale sau despre familia dumneavoastră.

Nu dezvăluiţi parolele personale altor persoane, nici măcar prietenilor apropiaţi, în caz contrar adresa dumneavoastră de e-mail poate fi folosită pentru a trimite mesaje jignitoare sau spam în numele vostru!

Pe timp de noapte vă aflaţi la domiciliu cu părinţii sau rudele în grija cărora vă aflaţi, mai târziu de orele 22:00 este interzis să vă aflaţi în stradă.

Pe drum:

Respectaţi regulile de circulaţie şi nu alergaţi pe trecerile de pietoni! Evitaţi zonele slab iluminate sau mai puţin circulate atunci când vă fixaţi un traseu pentru plimbare!

Evitaţi utilizarea telefonului imobil pe stradă. E de preferat să nu ascultaţi muzică la căşti atunci când vă deplasaţi pe drumurile publice, deoarece atenţia voastră este, astfel, mult diminuată!

ATENTIE! Daca se apropie de trecerea de pieton maşinile poliţiei, salvării sau pompierilor, NU TRAVERSAŢI, chiar daca semaforul arata culoarea verde.

SUNAŢI LA 902 DACĂ SUNTEŢI ÎN PERICOL SAU MARTORUL UNEI INFRACŢIUNI!

Stimaţi părinţi:

Încurajaţi-vă copilul să vă povestească ce prieteni are, cu ce probleme se confruntă şi cum îşi petrece timpul liber!

Petreceţi cât mai mult timp împreună şi fiţi dumneavoastră înşivă un bun exemplu!

Implicaţi-l în activităţi sportive sau artistice, în funcţie de aptitudini! Nu îl lăsaţi să petreacă prea multe ore în faţa calculatorului şi nu-i permiteţi să stea seara, afară, până la ore târzii!

Inspectoratul de poliție Ștefan Vodă