Noutăți

Împreună am reușit să dăm valoare voluntariatului!

Această concluzie exprimată în titlu are tot dreptul va viață, deoarece pe an ce trece tot mai mulți locuitori ai raionului, de la mic la mare, se implică în mișcarea voluntarilor. „Hai în gașca noastră” – acest slogan-îndemn al voluntarilor a fost auzit de elevii mai multor instituții de învățământ, angajații Inspectoratului de poliție și Poliției de frontieră, enoriașii diferitor biserici, elevii școlii duminicale „Sfânta Cuvioasa Parascheva” din centrul raional, membrii centrului de creație pentru copii și adolescenți, Fondul pentru tineri Ștefan Vodă, ONG „Aripi europene” și mulți alții. Practic în toate localitățile raionului au fost organizate activități care au mobilizat cetățenii de a practica voluntariatul în diferite sfere ale vieții noastre. Unele dovezi găsiți mai jos, deoarece imaginile vorbesc fără cuvinte, dar foarte elocvent despre activitățile desfășurate în cadrul Săptămânii Naționale a Voluntariatului.

Polițiștii de frontieră au fericit cu ajutorul acordat bătrâniii singuratici și pe acei cu dizabilități din s. Tudora, Căplani, Olănești, Volintiri.

 

35 copii, beneficiari ai centrului comunitar „Unitate” din s. Tudora, au făcut curățenie pe două străzi din comunitate și pe teritoriul muzeului local.

Voluntarii centrului comunitar „Unitate” au mers pe malul Nistrului și au strâns mlajă, lozie și papură pentru a confecționa din acestea materiale naturale diferite obiecte de artizanat.

În amenajarea și restaurarea monumentului „Cerbul” (curățare/vopsit) din parcul orășenesc s-au implicat elevii școlii duminicale „Sfânta Cuvioasa Parascheva” conduși de matușca Olga Apostol împreună cu copiii de la centrul raional de creație în frunte cu directorul centrului, dna Vera Lazarev.

 

Angajații Inspectoratului de poliție în parteneriat cu ONG „Aripi Europene”,IPLT „Ștefan-Vodă”, Fondul pentru Tineri Ștefan-Vodă au prezentat pe Piața Libertății din centrul raional flașh mob-ul în scopul atenționării pietonilor și a șoferilor de a respecta regulile rutiere în trafic.

„Bine faci, bine găsești”, cred voluntarii de la centrul comunitar „Unitate” din Tudora care prin desenul pe asfalt au sensibilizat locuitorii satului și au promovat voluntariatul: „Pot și eu să fiu voluntar, vreau și eu… Fii și tu în gașca voluntarilor!!!”

Voluntarii centrului comunitar „Unitate” au pregătit un poster foto despre voluntarii centrului .