Noutăți

Impact grav soldat cu moartea unui bebeluș

Potrivit dlui Viorel Cardauc, șef-adjunct al Inspectoratului de poliție Ștefan Vodă, la 20 august, la 19.30, în satul Brezoaia a avut loc un impact grav. Un bebeluș de patru luni a murit după ce căruciorul de pe marginea de drum în care se afla a fost spulberat de un automobil de marca VAZ. Conducătorul autoturismului a fugit de la locul avariei. Salvarea a ajuns la locul tragediei în 8 minute, însă deja era târziu: în urma impactului, copilul a primit multiple traumatisme și a decedat.

Angajații inspectoratului de poliție Ștefan Vodă au reținut șoferul după o operațiune de căutare cu implicarea a unui număr mare de polițiști. În urma testării, s-a stabilit că tânărul de 19 ani era în stare avansată de ebrietate, având concentrația de alcool de 1,12 mg/l. Din cauza alcoolului un copil inocent și-a pierdut viața, lăsând părinții îndurerați, iar viața tânărului în floarea vârstei a făcut o întorsătură cruntă. Inspectorii de patrulare cercetează cazul.

Dl Cardauc a atras atenția asupra faptului că în raionul Ștefan Vodă mortalitatea din cauza accidentelor rutiere a crescut cu 700 de procente, în 2017 au decedat 6 persoane. A crescut semnificativ și numărul conducătorilor auto în stare de ebrietate depistați în trafic, șoferilor amendați pentru depășirea vitezei și pentru alte încălcări comise.

În context, IP Ștefan Vodă recomandă: nu conduceți în stare de ebrietate sau dacă vă simțiți obosit; conduceți prudent și păstrați distanța între automobile; nu ieșiți la depășirea unei mașini fără o asigurare temeinică; manifestați răbdare și disciplină maximă, fără abateri de la respectarea Regulamentului Circulației Rutiere.