Noutăți

Hramul orașului Ștefan Vodă

Hramul bisericii „Sfânta Treime” din orașul Ștefan Vodă a fost sărbătorit cu mult fast. Oamenii evlavioși dis-de-dimineață s-au dus la biserică din localitate la slujbă de sărbătoare care a fost oficiată de către părintele Ilie.

Primăria urbei a pregătit un program vast de activități laice, printre care și competiții sportive la șah, dame, volei, trântă, fotbal. Amatorii sportului au venit pe stadionul central, unii pentru a participa la competiții, alții pentru a savura plăcerea de a fi prezenți la acest spectacol al agilității, puterii, măiestriei.

Spre seară Piața Libertății din centrul urbei s-a prefăcut într-un centru de agrement pentru copii și adulți. Momentul culminant a fost concertul grandios cu participarea artiștilor amatori din oraș, ansamblului de cântec și dans popular „Viorica” din Tiraspol, grupului de vocaliști „Brio Sonores”, vocalistului și fondatorului trupei „Tharmis” Valentin Uzun, tinerei interpretei Lia Taburcean. De menționat, că dl Nicolae Molozea, președintele raionului, a făcut un gest generos dăruind acest cadou muzical locuitorilor urbei și a raionului din partea sa și a familiei sale, sponsorizând integral instalarea scenei și evoluarea artiștilor din Chișinău.

În cadrul acestei sărbători minunate s-a produs încă un eveniment cu o conotație sufletească deosebită: dna Galina Musteață, șefa oficiului stării civile, i-a înmânat la șapte cupluri din oraș care au celebrat 50 de ani de la data căsătoriei Diploma de fidelitate, iar primăria urbei le-a adus în dar flori și cadou de preț. Este vorba de cuplurile Svetlana și Mihail Ambros, Maria și Ion Pălărie, Galina și Anatol Lipovcenco, Zinaida și Mihail Serbin, Margareta și Petru Demianov, Zinaida și Serghei Iachimovici, Liubovi și Vasile Davidciuc.

La hram au fost invitați și oaspeți înalți: dl Igor Vreme, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, din România – o delegație din or. Roman în frunte cu primarul dl Lucian Ovidiu Micu și din or. Copșa Mică, primarul dl Daniel Tudor Mihalache. Mai mult, a fost semnat acordul de înfrățire și colaborare între or. Copșa Mică și or. Ștefan Vodă. Frații noștri de peste Prut au vizitat mai multe instituții de menire socială din oraș și au rămas plăcut surprinși de cele văzute.

Astfel, orășenii, pe lângă plăcerea estetică de la vizionarea concertului și dispoziția bună, au avut parte de multe surprize frumoase în ziua de hram, cea mai valoroasă fiind promisiunea președintelui raionului, dlui Nicolae Molozea, că până în toamnă 80 de procente din străzile orașului vor fi asfaltate.

A fost încă un moment de neuitat, când toți cei prezenți în piață s-au simțit uniți într-o familie mare: e vorba de imnul orașului Ștefan Vodă interpretat de Maria Colibabciuc și ansamblul „Strune argintii”. Acest sentiment înălțător și purificator a împlut sufletele orășenilor de mândrie și patriotism, dorință de a face ceva frumos și bun pentru acest lăcaș al vieții noastre.

Evenimentul, tradițional, a finisat cu focuri de artificii, înscriind ultima notă colorată în sărbătoarea orașului Ștefan Vodă.

Valentina GORNOSTALI, IP „Prier”