Noutăți

Grupul comun a început activitatea de prevenire a incendiilor și hipotermiei

Conform planului comun din 29 octombrie 2020, angajații Inspectoratului de poliție Ștefan Vodă în comun cu angajații Secției situații excepționale Ștefan Vodă, Poliției de Frontieră și Direcției asistență socială efectuează razii pentru a informa și a recomanda măsuri de precauție cetăţenilor care utilizează pentru încălzirea locuinţelor sobe, cazane sau echipamente electrice în scopul prevenirii cazurilor de hipotermie și intoxicației cu monoxid de carbon. Până la moment au fost desfășurate razii în localitățile Crocmaz, Talmaza, Căplani.

Astfel, pentru a evita cazurile de îngheț, poliția din Ștefan Vodă vine cu câteva recomandări:

– îmbrăcaţi-vă gros, folosiţi haine uşoare şi impermeabile;

– îmbrăcaţi copiii corespunzător vremii;

– evitaţi expunerea îndelungată la temperaturi scăzute şi aflarea în locuri deschise, suflate de vânt, în stații, piețe etc.;

– păstraţi hainele uscate.

Corpul dumneavoastră pierde repede căldura dacă pielea este umezită de ploaie sau transpiraţie. Pentru prevenirea deshidratării, consumaţi, în cantități mai mari, lichide calde (lapte, ceai).

– evitaţi consumul de băuturi alcoolice care favorizează pierderea de căldură din organism;

– fiţi mai receptivi faţă de vecinii în etate, acordaţi-le ajutorul necesar sau sesizaţi autorităţile publice locale;

– sesizaţi imediat orice caz de dispariţie a minorilor sau abandon de domiciliu, pentru întreprinderea măsurilor urgente de depistare a acestora;

– acordaţi primul ajutor persoanelor depistate în stradă în stare inconştientă anunțând de urgență la numărul 112.  Astfel de activități vor fi desfășurate în toate localitățile raionului.