Noutăți Propuneri de proiecte

Granturi pentru moldovenii aflați peste hotare

Biroul Relații cu Diaspora (BRD) al Cancelariei de Stat oferă granturi pentru cetățenii care se află în afara țării în cadrul programului guvernamental de granturi tematice „Diaspora Engagement Hub” (DEH).

Data limită pentru depunerea dosarele este 15 martie curent.

DEH este un program de granturi tematice, destinat cetățenilor originari din Republica Moldova aflați peste hotare și se desfășoară cu suportul financiar al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) în cadrul proiectului „Consolidarea capacităților instituționale ale Republicii Moldova în domeniul migrației și dezvoltării” în faza a II-a.

Scopul programului este de a-i susține pe moldovenii din străinătate în implementarea ideilor lor în Republica Moldova și de a pune în valoare capitalul uman al diasporei.

PUB

Diaspora Engagement Hub include trei subprograme care susțin:

  • Parteneriate tematice regionale

Trei granturi a câte 93 986.50 MDL vor fi oferite în total asociațiilor din diasporă pentru desfășurarea diferitor acțiuni cu caracter socio-economic regional, comunitar, educațional și de sănătate, care vor fi implementate de un grup de inițiativă, compus din cel puțin două asociații din diasporă din minimum două țări și un ONG din Republica Moldova. Vor fi susținute activitățile desfășurate doar pe teritoriul Republicii Moldova.

  • Abilitarea femeilor din diasporă

Cinci granturi a câte 93 986.50 MDL vor fi oferite membrilor diasporei pentru implementarea proiectelor orientate spre abilitarea socială, civică, juridică și economică a femeilor din diasporă. Vor fi încurajate proiectele axate pe dezvoltarea start-up-urilor înființate de către femei în Republica Moldova.

  • Reîntoarcerea profesională a diasporei

Zece granturi a câte 37 594.60 MDL vor fi oferite în total profesioniștilor din diasporă în scopul de a încuraja transferul de capital uman și experiență profesională pentru dezvoltarea academică, socială și economică a Republicii Moldova, prin intermediul reîntoarcerii profesionale pe termen scurt (2 săptămâni – 2 luni). Vor fi susținute activitățile desfășurate doar pe teritoriul Republicii Moldova.

Termenul de implementare a proiectului (inclusiv raportarea finală) – 31 august 2018. Evaluarea proiectelor depuse va avea loc în a doua jumătate a lunii martie 2018.

Câștigătorii subprogramelor din faza I nu pot aplica repetat la același

Aplicare la unul din programele sus menționate se face online. Pentru aplicare la subprograme dar și pentru informații detailate la acestea accesați linkurile de mai jos:

ABILITAREA FEMEILOR DIN DIASPORĂ

REÎNTOARCEREA PROFESIONALĂ  A DIASPOREI

PARTENERIATE TEMATICE REGIONALE

Mai mult, persoanele care au nevoie de suport la elaborarea proiectelor, vă puteți adresa la următoarele numere de telefoane – 022 250 558 – Violina Donu, 022 250 524 – Emilia Cebotari.