Noutăți

Granturi pentru consolidarea capacităților organizațiilor societății civile în dezvoltarea locală a sectorului social din Republica Moldova

Asociația de Nursing din Republica Moldova (ANRM), cu finanțare din partea Uniunii Europene și Agenției Austriece pentru Dezvoltare, anunță lansarea programului de granturi pentru consolidarea capacităților și rolului organizațiilor societății civile în dezvoltarea locală a sectorului social din Republica Moldova.

Invităm toate organizațiile din Republica Moldova înregistrate și active din regiunile din afara capitalei să aplice pentru grant în cadrul domeniului de aplicare al programului, care face parte din proiectul regional „Asistenții sociali în colaborare pentru schimbări sociale în țările din vecinătatea estică”, finanțat de Uniunea Europeană și Agenția Austriacă pentru Dezvoltare. Proiectul este implementat de Hilfswerk Austria International (HWA), în colaborare cu patru parteneri locali, Asociația Georgiană a Asistenților Sociali (GASW), Asociația Armeană a Lucrătorilor Sociali (AASW), Uniunea Publică Socială din Azerbaidjan (ASWPU) și Asociația de Nursing din RM (ANRM).

Obiectivul principal al programului: consolidarea și  promovarea rolului organizațiilor locale ale societății civile, sprijinirea reformei de protecție a familiei. Acest fapt implică îmbunătățirea și promovarea rolului sectorului asociativ local din regiunea europeană să susțină reforme continue, în particular, componentul de îmbunătățire a familiei prin îmbunătățirea practicei asistenței sociale, participarea sporită a comunității și prin promovarea parteneriatului inter-disciplinar.

Obiective specifice:

–  Formarea capacităților comunitare de asistență socială prin introducerea unor modele concepte bazate pe necesitățile familiei;

– Promovarea rolului organizațiilor sociale în procesele politice socială la nivel local / național, prin creșterea participării și parteneriatului;

–  Încurajarea formării unor rețele ale organizațiilor sociale privind păstrarea familiei, în scopul de a utiliza sinergiile și de a stimula învățarea reciprocă, instruire și mentorat la egal;

– Îmbunătățirea gradului de conștientizare a părților interesate în abordarea programelor de păstrare a familiei.

– Promovarea imaginii pozitive și credibilității sistemului de protecție socială

Termenul-limită de aplicare este 31 martie 2017, ora 18:00.                                 Valoarea grantului oferit: 20.000 EUR – 45.000 EUR

Modul de aplicare: pachetul de documente trebuie depus într-un plic sigilat prin poșta recomandată, prin curier privat sau prin livrare (un certificat semnat și datat de primire va fi dat expeditorului) la adresa de mai jos. Totodată acesta  trebuie să aibă numele și adresa completă a solicitantului cu cuvintele ”A nu se deschide înainte de sesiunea de deschidere a cererilor”. Versiunea electronică trebuie trimisă împreună cu înaintarea cererii de grant nu mai târziu de termenul limită de depunere (dacă este trimis prin email).

Adresa poștală pentru livrare directă / serviciu de curierat privat: Chișinău, MD-2025 str. Nicolae Testemițanu, 20 oficiul 301 Asociația de Nursing din RM Dnei Stempovscaia Elena.

 Documentele trimise prin orice alt mijloc (de exemplu, prin fax sau prin       e-mail) sau trimise la alte adrese vor fi respinse.

Pentru organizațiile interesate de a aplica  vor fi organizate sesiuni de informare în următoarele perioade :

Pentru organizațiile interesate de a aplica vor fi organizate sesiuni de informare în următoarele perioade :

* 27.02.2017 la Bălți (ora 11.00, str. Mihai Viteazul 58, alături de magazinul Dubai, tel. de contact 0231 27674)

* 28.02.2017 la Chișinău (ora 13.00, str. Nicolae Testemițanu 20, oficiul 301)

* 06.03.2017 la Comrat (ora 11.00, Centrul de Sănătate Comrat, str. Pobed

Rugăm să vă înregistrați din timp pentru sesiunile de informare prin email sau telefon cel târziu până pe 24.02.2017.

Ghidul de aplicare, formularele de cerere, inclusiv toate anexele, detalii cu privire la criteriile de eligibilitate și procedura de depunere pot fi găsite accesând linkurile de mai jos:

  1. Buget grant
  2. Formular de aplicare
  3. Ghid final

Întrebări suplimentare și consultanță, puteți solicita la adresa de e-mail: nursing@list.ru sau la telefonul mobil 069125358.

Pentru detalii nu ezitați să contactați și specialiștii Direcției Economie și Atragerea Investițiilor din cadrul Consiliului Raional Ștefan Vodă la numerele de telefon: 0242-2-20-81, 1242-2-30-29 sau să scrieți la adresa de email: economie.sv@gmail.com .