Noutăți

Gest de recunoștință neașteptat

Cu recunoștință și mulțumire a venit la conducerea raionului  dna Natalia Oleinik cu cei doi copii ai săi (refugiați din or.Odesa Ucraina).

,,Ceea ce am văzut noi trecând hotarul în Moldova, este peste măsură de apreciat. Cunoaștem că nu sunteți țară bogată, dar am fost primiți cu grijă, atenție și compasiune. Nu am văzut niciodată o asemenea mobilizare, concentrare de bunătate și dăruire. Cele întâmplate în Ucraina ne-a făcut să părăsim casele noastre și să fugim în lumea mare în țară străină, unde nu cunoaștem nimic…unde să mergem, ce să facem… Dar, am avut sprijinul și ajutorul la care, sincer, nici nu ne-am așteptat.

La punctul de trecere Palanca nici nu am reușit să ne adresăm unui polițist, acesta imediat a reacționat, ne-a îndrumat, a dat un sunet și noi cu copiii am fost adăpostiți într-o familie din or.Ștefan Vodă care ne-a primit ca pe ai săi.

De când am pășit în Moldova, am întâmpinat doar oameni buni.

Am intenționat să venit la conducerea raionului, cu plecăciune să vă mulțumim din numele tutoror concetățenilor noștri. Mulțumim conducerii raionului, administrațiilor publice locale, polițiștilor, vameșilor, medicilor, voluntarilor, oamenilor simpli care din puținul lor împart cu poporul nostru fără a cere plată. Mila și bunătatea voastră să fie răsplătită de Dumnezeu prin paza și binecuvântarea sa. Pace și liniște Moldovei!,, a încheiat emoționantă dna Natalia.

Cu lacrimi în ochi mama și copiii s-au închinat (în sensul direct al cuvântului) poporului moldav, totodată cerându-și scuze pentru acei conaționali care dau dovadă de comportament obraznic.

Dl Vasile Maxim, președintele raionului, la rândul său a mulțumit pentru gestul de recunoștință al oaspeților și a menționat că țara noastră și oamenii ei nu caută plată și nu pun preț serviciilor acordate. ,,O mână întinsă la greu e omenește și creștinește„, a subliniat președintele raionului.