Noutăți

Gașca voluntarilor din liceul „Ștefan Vodă” e foarte tare

O suită întreagă de activități de diferit gen s-a desfășurat în liceul teoretic „Ștefan Vodă” în cadrul Săptămânii Naționale a Voluntariatului.

O tentă ecologică au avut două activități desfășurate – salubrizarea teritoriului adiacent bisericii Ștefan cel Mare și Sfânt și curățenie în interiorul acestui locaș: perierea covoarelor, înlăturarea prafului și salubrizarea scuarului parcului „Gara Veche”. Membrii ONG „Aripi Europene” care activează în cadrul liceului s-au implicat foarte activ în ambele activități în calitate de organizatori și parteneri.

Beneficiarii activității cu genericul „Dăruim cărții o nouă viață” sunt 592 de elevi care fac studii în aceasta instituție de învățământ. În atelierul de reparație a cărților din biblioteca liceului au participat toți doritorii. Fiecare „doctor” s-a străduit să „lecuiască” cât mai bine cărțile, prieteni buni la învățătură.

Membrii ONG „Aripi Europene” au luptat împotriva fumatului sensibilizând trecătorii întâlniți în centru orașului despre dauna acestui viciu asupra sănătății omului. „O bomboană în loc de o țigară” – acest slogan și prezentul dulce oferit de partenerul activității, SRL „Vitisvictoria”, a făcut ca oamenii să zâmbească, dar și să asculte cu atenție argumentele tinerilor voluntari.

ONG „Aripi Europene”, IPLT „Ștefan-Vodă”, Fondul pentru Tineri Ștefan-Vodă în calitate de parteneri ai Inspectoratului de poliție au prezentat pe Piața Libertății din centrul raional flașh mob-ul în scopul atenționării pietonilor și a șoferilor de a respecta regulile rutiere în trafic.

Pe lângă activități practice în liceu s-au desfășurat activități de dezvoltare și informare. „Tânărul în căutarea libertății” – training interactiv cu acest generic, moderator dna Natalia Ștefan, director educativ al liceului, a fost foarte interesant pentru liceeni care au avut posibilitatea să-și exprime propriile viziuni vizavi de tema discutată. Libertatea persoanei și permisivitatea excesivă sunt lucruri diferite, au concluzionat participanții training-ului.

O altă activitate, seminar informativ „Voluntariatul – un imperativ al timpului”, la fel, s-a desfășurat cu succes.

Astfel, activitățile desfășurate au demonstrat că rezultatul eforturilor, intelectuale sau fizice, muncii în folosul comun aduce multă bucurie și satisfacție sufletească celor care practică voluntariatul în orice domeniu. Și fără bani mulți se poate de făcut multe lucruri frumoase. Deci, hai în gașca voluntarilor!