Noutăți

Gala Partenerilor Solidarity Fund PL în Moldova

La  12 decembrie 2016, la inițiativa ambasadorului Republicii Polone la Chișinău, Artur Michalski, a fost organizată Gala Partenerilor Solidarity Fund PL în Moldova. Recepția a avut loc la Reședința domnului Ambasador.

La eveniment au participat reprezentanți ai APL-urilor, ONG-urilor, societății civile și alți parteneri dar și beneficiari ai Centrului de Informare pentru Autoritățile Locale/Reprezentanța Solidarity Fund PL în Moldova, parteneri și beneficiari din toate raioanele Republicii Moldova cu care au fost implementate programe, proiecte și diverse alte inițiative.

Excelența Sa, domnul Ambasador Artur Michalski, a mulțumit Centrului de Informare pentru Autoritățile Locale/ Reprezentanța Solidarity Fund PL în Moldova pentru munca pe care o depun și i-a încurajat pe cei prezenți la recepție să continue să se implice pentru dezvoltarea comunității pe care o reprezintă.

Ținem să reamintim că, cu suportul Solidarity Fund PL, în raionul Ștefan Vodă  a fost implementat proiectul “Generații tinere-active pentru trecut”, care a avut drept scop cultivarea interesului tinerii generații pentru istorie, obiceiuri, tradiții naționale și a spiritului civico-patriotic. Pe lângă toate activitățile organizate în cadrul proiectului, 5 muzee din raion au fost dotate cu echipament sau mobilier, ceea ce va stimula creșterea atractivității acestora și diversificarea serviciilor puse la dispoziție. Muzeografii și administrațiile publice locale și-au dezvoltat abilitățile în domeniul managementului muzeelor și responsabilizării față de patrimonial istorico-cultural, iar tinerii și adolescenții din localități au participat la activități, care le-au trezit interesul față de muzee.

Sperăm la o colaborare în continuare cu poporul polonez, pentru realizarea inițiativelor frumoase în cadrul raionului, mai ales având în vedere Acordul de colaborare cu județul Swidnik, Polonia, care recent a fost încheiat.

Adelina BARBĂNEAGRĂ, șef, direcția economie și atragerea investițiilor

img_5237 czghjtpwqaaz3zq-640x480