Noutăți Proiecte

Fundația “Solidarity Fund PL (Polonia) ” în Republica Moldova / Centrului de Informare pentru Autoritățile Locale anunță lansarea Programului de Granturi Mici 2017

Fondul Granturilor Mici (FGM) este un instrument de co-finanțare al Fundației “Solidarity Fund PL” în Republica Moldova / Centrului de Informare pentru Autoritățile Locale, finanțat de Ministerul Afacerilor Externe din Republica Polonă în cadrul programului polonez de cooperare pentru dezvoltare – Polish Aid.
Apelul de propuneri de proiecte din 2017 este divizată în două ediții, cu un buget total de 3.000.000 MDL:

  • Ediția urbană– pilotare pentru municipii în cooperare cu un partener civic;
  • Ediția rurală– pentru Consorții formate din cel puțin trei primării și cel puțin un partener civic local.

 

 

FGM 2017 – Ediția rurală

Obiectivul principal al FGM 2017 – ediția rurală este să contribuie la ridicarea nivelului de trai al populaţiei din mediul rural al Republicii Moldova, prin susţinerea iniţiativelor comune ale grupurilor din comunităţi, ale căror acţiuni se vor axa pe dezvoltarea socio-economică a zonelor rurale.

Prioritățile FGM 2017 – ediție rurală sunt:

  1. Sprijin pentru democrația locală și modernizarea socială în mediul rural
  • Consolidarea democrației la nivel local;
  • Iniţiative ce contribuie la modernizarea culturală în mediul rural;
  • Iniţiative ce contribuie la modernizarea socială în mediul rural.

 

  1. Sprijin pentru dezvoltarea economică în mediul rural
  • Susţinerea iniţiativelor de antreprenoriat social;
  • Consolidarea turismului rural;
  • Sprijin pentru dezvoltarea infrastructurii economice în mediul rural și reabilitarea infrastructurii fizice.

 

Entități eligibile să participe la apelul de propuneri de propuneri:  Consorții (grup de minim trei) primării învecinate, ce cooperează în parteneriat cu unul sau mai mulți parteneri civici (ONG-uri și/sau un grup local de inițiativă și/sau grupuri informale de cetățeni). Aplicanții pot solicita co-finanțare de până la 80% pentru un singur proiect.

Co-finanțarea solicitată nu poate depăși suma de 400.000 MDL. Bugetul total al apelului de propuneri – ediția rurală: 1.800.000 MDL.

Durata proiectului nu poate depăși 6 luni.

Modul de aplicare: Formular de cerere completat (fișier doc) conform modelului, care descrie ideea de proiect, împreună cu bugetul (fișier xls) și o copie scanată (fișier pdf) a acordului de parteneriat semnat și ștampilat de către membrii Consorțiului, se va trimite prin e-mail la adresa: SPF@centruinfo.org.

Termenul limită de aplicare este 10 aprilie 2017, ora 23:59.

Informații suplimentare despre apelul de propuneri de proiecte al Fondul Granturilor Mici 2017 – ediția rurală, pot fi obținute din:  Regulile de participare la FGM 2017 – ediția rurală sau prin e-mail: iulian.ungureanu@centruinfo.org

Documente justificative:

Alte documente referitoare la programul FGM:

 

Documentele specificate mai sus le aveți anexate la acest mesaj.

Rezultatele solicitării vor fi anunţate și acordurile de finanţare cu partenerii de proiect selectaţi vor fi semnate DOAR cu condiţia că Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Polone va delega această sarcină Fondului “Solidarity Fund PL” în anul 2017, ceea ce va permite finanțarea programului.

Pentru alte detalii puteți contacta și  specialiștii Direcției Economie și Atragerea Investițiilor la numerele de telefon: 0242-23029, 0242-22081.