Noutăți

Frumosul viitor al s. Talmaza în desenele copiilor

În cadrul proiectului „Integrarea priorităţilor de conservare a biodiversităţii în politicile de planificare teritorială şi practicile de utilizare a terenurilor din Moldova” implementat cu suportul proiectului PNUD va fi elaborat Planul urbanistic general (PUG) al satului Talmaza. Acest document strategic este foarte important pentru dezvoltarea socio-economică a localității, deoarece va ușura procesul de atragere a investițiilor.

Întru informarea și sensibilizarea opiniei publice grupul de lucru din cadrul proiectului a organizat și desfășurat un concurs de desene cu participarea copiilor din grădinițe și instituții de învățământ. Tinerii pictori, având o imaginație bogată și dorința de a trăi într-un sat frumos, bine amenajat și comod pentru viață, și-au realizat visele minunate în desenele lor. Expoziția a avut loc în casa de cultură, fiind vizitată și admirată de locuitorii satului Talmaza. Astfel, aportul copiilor în implementarea proiectului a fost vizibil, cu impact pozitiv emoțional asupra consătenilor.

În orice concurs sunt învingători. Așadar, au fost menționați preșcolarii Francesca Budeștean (5 ani) de la grădinița nr. 1 pentru locul I, Cătălina Carajia (6 ani), Rusalina Baltag (6 ani) de la grădinița nr. 2 și Octavian Pungă (5 ani) de la grădinița nr. 3 pentru locul II, iar Gabriel Nițelea (6 ani) de la grădinița nr. 3 – pentru locul III.

La nivel de gimnaziu „A. Sîrghi” locul I a ocupat Valeria Stadnic, eleva cl. 9, locul II – Felicia Mazare, cl. 6, locul III – Gabriela Budeștean, cl. 7.

Elevul Alexandru Corceac, cl. 7, de la liceul „Ș. Ciobanu” a fost menționat pentru locul II, Ina Iastrebov, cl. 7 – pentru locul III.

Toți învingătorii au fost decernați cu Diplomă de Onoare al primăriei Talmaza și rechizite pentru grădiniță sau școală.

Sergiu LUCHIAN, viceprimar al s. Talmaza

DSCN7093DSCN7106