Noutăți

Floriile cu soare şi soarele cu flori

Duminică, 24 aprilie, la Cimişlia s-a desfăşurat, în a treia ediţie, “Parada Florilor”- eveniment cu mult soare, muzică, tradiţie şi flori de tot soiul. Expoziţia cu vânzare a avut scopul să promoveze creşterea florilor, arbuştilor şi pomilor decorativi, producerea materialului semincer, contribuind la dezvoltarea floriculturii atât în regiunea de sud, cât şi în întreaga ţară. În acest an, la târg au participat 12 producători de flori şi peste 20 de meșteri populari. Reprezentanţi ai administraţiilor publice locale de nivelul doi din regiune, de la Ambasada Chinei şi a Ungariei, precum şi din judeţul Prahova, România, au apreciat diversitatea sărbătorii care a inundat centrul Cimişliei.

La eveniment au fost de văzut şi admirat: expoziţii de flori, arbuşti şi arbori decorativi, material semincer, expoziţii de artizanat şi textile ale meşterilor populari, utilaje şi echipament destinat culturilor florale, demonstraţii master-class în îngrijirea florilor, concursuri tematice, produse gastronomice florale și tradiţionale, un spectacol muzical cu artiști şi colective artistice din ţară și buna dispoziție!

Raionul Ştefan Vodă s-a făcut remarcat prin Tatiana Mancoş, pentru care florile sunt o pasiune de mai bine de 15 ani. Această doamnă ingenioasă creează compoziții floristice care îţi fură privirea, fapt pentru care a luat premiul mare în cadrul târgului din ediţia a doua şi premiul doi la ediţia actuală. Ne mândrim cu cei care iubesc, creează şi promovează frumosul.”Am venit cu o compoziție minunată și cu niște flori. Eu cred că o să le placă la toată lumea. Cu cât mai multe flori frumoase le asortezi una cu alta, cu atât mai încântătoare se primește compoziția,” a spus dna Tatiana.

Printre meşterii iscusiţi din regiune s-a evidenţiat Ion Cojocari, meşterul popular din s. Răscăieţi care prelucrează fierul forjat şi care la rândul lui a scos în evidenţă specificul ingenios şi creativ al raionului Ştefan Vodă prin expoziţia lucrărilor sale.

Preşedintele raionului, dl Nicolae MOLOZEA, prezent şi dumnealui la sărbătoare, a apreciat iniţiativa Consiliului raional Cimişlia, devenită deja tradiţie şi cu mândrie a felicitat reprezentanţii raionului Ştefan Vodă pentru prestaţia la nivel înalt. Dumnealui şi-ar dori, ca şi noi, la rândul nostru, să dăm start unui festival tradiţional care să devină o carte de vizită şi să promoveze bogăţia raionului Ştefan Vodă. Rămâne să chemăm muza să ne trezească idei…

Adelina BARBĂNEAGRĂ,

șef interimar, direcţia economie şi atragerea investiţiilor

Parada Florilor 067Parada Florilor 134Parada Florilor 115IMG_1228