Noutăți

Fiți responsabili! Doar așa vă puteți proteja pe dumneavoastră și pe cei dragi!


✅Angajații Poliției în comun cu Autoritățile tutelare locale informează cetățenii despre infecția cu Coronavirusul de tip nou și pentru reducerea cazurilor locale de infectare pe teritoriul raionului.
✅Pina la moment au fost întocmie 12 procese verbale conform articolului 76′ CC, aplicate amenzi în sumă de 51100 lei RM, persoanelor ce n-au respectat regimul de carantina. Persoanele care sau aflat in contact cu o persoana infectata cu COVID -19 si cele care sau intors de peste hotarile republicii Moldova, se obliga la respectarea masurilor si regulilor de comportament si anume : – autoizolarea la domiciliu timp de 14 zile cu informarea medicului de familie despre locul si izolare, – sa nu paraseasca locul de autoizolare , sa-si monitorizeze temperatura corporala de cel putin 5 ori pe zi , – sa informeze zilnic medicul de familie despre evolutia starii de sanatate prin intermediul telefonului sau altui mijloc de comunicare.


✅Amintim,pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie de prevenire şi combaterea bolilor epidemiologice, dacă aceasta a adus în pericol sănătatea publică, persoana poate fi sancţionată cu amendă în mărime de la 450 la 500 unităţi convenţionale pentru persoanele fizice, iar pentru persoanele juridice este de la 1000 până la 1500 de unităţi convenţionale, echivalentul la persoanele fizice este de 22 de mii 500 de lei până la 25 de mii de lei. La persoanele juridice de la 50 de mii de lei până la 75 de mii de lei.
✅Pentru prezentarea intenţionată a unor date false sau incomplete ori refuzul de a prezenta datele necesare pentru completarea fişei epidemiologice, persoana poate fi sancţionată cu amendă de la 450 la 500 de unităţi convenţionale. Suma în lei este de 22500 de lei şi 25 de mii de lei.”
✅Aveți grijă de sănătatea dvs. și protejați-i pe alții, respectând următoarele reguli:
✔️Spală-te des pe mâini cu o soluție pentru mâini pe bază de alcool sau cu săpun și apă.
✔️Menține distanța socială – menține distanța de cel puțin 1 metru între tine și alte persoane, mai ales cele care tușesc, strănută și au febră.
✔️Rămâi acasă dacă te simți rău. Dacă ai febră, tuse și dificultăți de respirație, solicitați asistență medicală și sună la 112.
#StaiAcasă #Covid_19 #FițiResponsabili!