Recent, în incinta Centrului Social din s. Tudora a fost organizat festivalul regional „Din Lumină în Lumină”, devenit tradițional, care a reunit participanți, inclusiv colective artistice din 11 Centre Sociale gestionate de CONCORDIA Moldova amplasate în localitățile din centrul Moldovei: Antonești, Carahasani, Ciuciuleni, Doroțcaia, Dubăsarii Vechi, Lăpușna, Holercani, Mingir, Negrea, Nisporeni și Pârâta. A participat la festival și Centrul raional de creație pentru copii și adolescenți. Cu siguranță, asemenea activități culturale destinate în special grupurilor vulnerabile din comunitate prin extinderea accesului la mijloacele de creație asigură coeziunea și incluziunea socială, combaterea stereotipurilor, creșterea dialogului social și îmbunătățirea calității vieții. Prezența dlui Nicolae Molozea, președintelui raionului, dnei Tatiana Bostan, șef-adjunct al direcției asistență socială, dnei Viorica Matas, vicedirectorul AO Concordia, dnei Natalia Miron, coordonator proiect, dnei Veronela Pruteanu, sef regiunea centru, a patru preoți-părinți din raionul Stefan Voda și Căușeni confirmă importanța și valoarea sociala a evenimentului cultural-artistic și duhovnicesc care s-a produs în perioada sărbătorilor pascale, importanța păstrării tradițiilor populare strămoșești pentru dăinuirea neamului și prosperarea țării.
Protopopul mitrofor al raionului Ștefan Vodă Constantin Portărescu a binecuvântat și deschis sărbătoarea.
Programul festiv a inclus interpretarea cântecelor populare, recital de poezii, prezentarea tradițiilor de Paști. Meșterii populari din s. Palanca, s. Slobozia, s. Dubăsarii Vechi, raionul Dubăsari, s. Taraclia, raionul Căușeni, muzeul „La bunici” din s. Tudora au venit cu expoziții cu lucruri manuale confecționate din ceramică, lut, lemn, inclusiv broderii etc.
Dl Molozea a mulțumit organizatorilor pentru efortul depus, pentru crearea atmosferei de sărbătoare a sufletului. Președintele raionului a subliniat că Consiliul raional a susținut, moral și financiar, activitatea centrului social, va acorda atenția cuvenită și în viitor întru binele cetățenilor aflați în situație grea de viață.
Evoluările în scenă a colectivelor artistice au trezit în sufletele celor prezenți la eveniment cele mai frumoase emoții și gânduri nobile. Festivalul a finalizat cu înmânarea tuturor participanților a trofeelor și cadourilor lucrate manual de către copii care frecventează centrul social.
Toți angajații și beneficiarii centrului, de la mic la mare, în frunte cu dna Veronica Mocanu, managerul instituției, au muncit multă vreme pentru a organiza cât mai bine acest festival și au reușit, rodul muncii fiind înalt apreciat de toată lumea prezentă la activitate.