Noutăți Planuri și Programe Raionale

Femeia este al cincilea anotimp…

Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, surprize în lanț pentru sărbătoritele zilei – doamne și domnișoare din raionul Ștefan Vodă – au pregătit Consiliul raional și Direcția cultură, tineret, sport și turism. Astfel, în holul casei de cultură a avut loc o expoziție impresionantă (vezi foto în rubrica „Galerie foto”) a lucrărilor hand made pregătite cu mâinile iscusite ale doamnelor și domnițelor: Maxim Vasilisa din Căplani, Șvedu Silvia (biblioteca școlară LT B. P. Hașdeu s. Olănești), Șvedu Lilia (eleva cl. a VII, s. Olănești), Capșa Eugenia, Gavgaș Ludmila, Negru Maria din Ștefan Vodă, Antoci Tatiana și Pisarenco Ludmila din Olănești, Gârjev Galina din Feștelița, Pușcă Tatiana din Talmaza. La fel, au prezentat lucrări uimitoare elevii absolvenți ai școlii de arte „Maria Bieșu”, centrul de asistență specializată și plasament temporar „Încredere” de la Ștefan Vodă și clubul femeilor „Soroptimist din centrul raional. Fiecare sărbătorită a primit în dar de la organizatori o floare și un mărțișor, simbol al primăverii.

Dl Vasile Maxim, președintele raionului, a venit cu un mesaj de felicitare călduros adresat femeilor din raionul Ștefan Vodă în toate ipostazele: de mamă, soție, iubită, bunică, purtătoare a unei profesii. „Cu mult respect salut prezența în sală a reprezentanților tuturor profesii și domeniilor în care activează femeile noastre – agricultura, educație, sănătate, asistență socială, serviciul public, comunicații, organele de drept, poliție de frontieră, sectorul bancar, sfera de comerț, micul business și multe, multe alte domenii. Alături de caldele felicitări cu prilejul celei mai tandre sărbători ale primăverii vreau să vă doresc, din partea Consiliului raional și a mea personală, multă sănătate, o viață frumoasă plină de bucurii și împliniri. Să fiți mereu tinere, frumoase, blânde, gingașe, adorate, admirate, prețuite și iubite!”, cu urări de bine a încheiat mesajul dl Vasile Maxim, aducând în dar sărbătoritelor un coș cu flori.

A urmat surpriza cea mare – un concert susținut de dna Maria Stoianov, cântăreață, compozitor, textier, autoarea a multor cântece bine cunoscute și adorate de public, și ansamblul folcloric „Crenguță de ederă”, conducător Maria Ileuț. Toată sala a rămas plăcut surprinsă, trăind emoții profunde, de frumusețea și talentul tinerilor artiști care au evoluat în scenă.

Vorba președintelui raionului: a fost o sărbătoare frumoasă pentru cele mai frumoase femei din lume care trăiesc în raionul Ștefan Vodă!

Valentina GORNOSTALI, IP „PRIER”