Noutăți

Femeia ca factor de decizie egal cu bărbații

La 20 martie curent, în cadrul proiectului „Participare echilibrată în procesul de luare a deciziilor” s-a desfășurat seminarul cu participarea candidatelor în Alegerile locale 2019. În calitate de formatori au fost  dna Svetlana Guzgan, dna Elena Șișcanu, expertul proiectului, și dna Aliona Muntean.

Majoritatea participantelor din diferite localități ai raionului care s-au decis să participe în alegeri locale pentru a deveni consilier local au declarat că vor să aducă cu ele schimbarea benefică pentru concetățenii săi. Informația oferită de formatori bazată pe experiența mai multor scrutine electorale a fost atractivă, accesibilă și utilă, mai ales pentru doamnele care n-au în spate bagaj politic. Cunoștințele teoretice asimilate au fost verificate și întărite prin exerciții practice doamnele lucrând în grup asupra problemelor cu care se vor întâlni în scrutin electoral. Au fost dezbătute mai multe subiecte cum ar fi strategia campaniei electorale și etapele campaniei, comunicarea cu alegătorii, tehnici și mijloace, drepturile și obligațiile candidaților etc.

La finele seminarului participantele au primit de la organizatori un set de materiale informaționale, inclusiv „Ghidul Candidatei în campania electorală”.

Participarea echilibrată a femeilor și bărbaților în procesul de luare a deciziilor este o premisă pentru asigurarea progresului la nivel național și local. Astfel, sporirea nivelului de participare a femeilor în politică și în luarea deciziilor este fundamental pentru democrație și o precondiție importantă pentru edificarea unei societăți durabile.