Noutăți

Favoriții competiției raionale a vânătorilor

Subdiviziunea teritorială Ștefan Vodă a Societății Vânătorilor și Pescarilor din Republica Moldova a organizat, la data de 25 iunie curent, o activitate tradițională care se desfășoară anual – competiție raională la tir sportiv. Evenimentul a rulat în preajma s. Popească, într-un loc pitoresc. La competiție au participat cei mai buni țintași, reprezentanți ai 10 colective primare din raion, inclusiv președintele raionului, dl Nicolae Molozea.

Vânătorii au participat la exercițiul skeet – seria din 15 palete cu diametru de 10 cm aruncate în aer pentru fiecare țintaș. În competițiile individuale cele mai bune rezultate au înregistrat Sergiu Ciocoi din Popeasca și Anatolie Uzun din Ștefan Vodă – 13 puncte din 15, 11 palete din 15 au țintit cinci vânători: Valeriu Buzulan din Ermoclia, Anatolii Grinico din Semionovca, Veaceslav Godina din Volintiri, Alexandru Platon și Cuono Lettieri din Ștefan Vodă. Conform regulamentului, când rezultatele sunt egale vânătorii participă la o serie suplementară de împușcături până la prima lovitură greșită. Astfel, în competiții individuale pe primul loc s-a plasat Sergiu Ciocoi, locul II – Anatolie Uzun, locul III – Cuono Lettieri.

În competiții per echipă primul loc a ocupat echipa nr. 3 din Ștefan Vodă. Tocmai 10 ani la rând au râvnit vânătorii din centrul raional la această performanță, însă fără succes. De această dată norocul sportiv a fost de partea vânătorilor din Ștefan Vodă care au luat 35 de puncte din 45 iar acei din Popeasca după ce 10 ani au deținut Cupa transmisibilă au ocupat locul doi cu 33 de puncte. Pe locul trei s-au plasat țintașii din echipa nr. 23 din Ermoclia.

Învingătorii în proba individuală au fost decernați cu diplome și medalii conform locului ocupat. Fiecare echipă a primit de la organizatori diplome și cupe de diferite dimensiuni. A fost mare bucuria vânătorilor de la Ștefan Vodă când au primit de la concurenții din Popeasca Cupa transmisibilă. De fapt, e mai ușor să câștigi odată, decât să menții acest rezultat pe parcursul mai multor ani. Numai timpul va arăta care din echipe este mai tare în raionul Ștefan Vodă.

Ion PĂDUREȚ,

manager în domeniul cinegetic, președintele Consiliului teritorial al SVP din RM