Noutăți

Familiarizarea cu proiectul „Registrul Vitivinicol pentru anul 2019”

La 27 februarie curent, în sediul Consiliului raional Ștefan Vodă, a avut loc seminarul de familiarizare cu activitățile proiectului „Registrul Vitivinicol pentru anul 2019”.

Seminarul au fost organizat de către Oficiul național al Viei și Vinului în consorţiu cu programul „BIOCONT” din Republica Cehă cu scopul de a familiariza viticultorii, vinificatorii, consultanții ACSA, inginerii cadastrali etc. cu activitățile proiectului cu privire la creare și ținere a Registrului Vitivinicol al Republicii Moldova în anul 2019 și prezentarea experienței Cehiei în cultivarea strugurilor ecologici și producerea vinurilor ecologice. Prezentatorii, dl Ștefan Lamandi, Expert, Oficiul Național al Viei și Vinului, dna Ludmila Sipcova, manager de proiect, Republica Cehă, dl Martin Vrabec, Expert, Biocont, Republica Cehă, au venit în fața publicului cu informații utile de ultima oră.

Seminarul s-a desfășurat în atmosfera de colaborare, agenții economici, deținătorii de vii și producătorii de vin au fost foarte activi, punând multe întrebări și exprimând propriile  sugestii.

Direcția agricultură și alimentație