Noutăți Propuneri de proiecte

Facilitarea de creditare a tinerilor

Ministerul  Finanțelor  informează despre lansarea  Proiectului Facilitarea de creditare a Tinerilor la rate promoționale.

Beneficiarii  potențiali de împrumuturi se pot bucura de rate reduse cu 2 puncte procentuale apelând la filialele băncilor partenere de pe întreg  teritoriul țării. Scopul cheltuielilor – în orice domeniu de afaceri – fie servicii, procesarea produselor agricole sau chiar comerț, investiții în bunuri și echipamente sau materie primă

Principalele condiții pentru tinerii potențiali de împrumuturi:

– vârsta cuprinsă între 18 și 35 ani, la momentul depunerii cererii de credit;

– suma maximală  a unui sub-împrumut –până la 1,5 mln lei;

– activități eligibile;

– deținerea cetățeniei a Republicii Moldova  și să dețină cel puțin 75% din proprietatea întreprinderii/afacerii;

– beneficiarii pot fi persoane fizice și juridice (inclusiv mici fermieri ) înregistrate pe teritoriul Republicii Moldova.

Sub-împrumuturile nu vor fi eliberate în numerar. Perioada de grație pentru suma principală nu va fi mai mare de 12 luni. În cadrul facilitării de creditare a tinerilor, marja băncii intermediare adăugată la rata de recreditare pentru beneficiarii finali se recomandă să nu depășească 3,0%, iar comisioanele IFP adăugate vor fi rezonabile.

Alte condiții se determină între beneficiari și IFP intermediare cu care s-a semnat acorduri de colaborare: Moldindconbank, Moldova Agroindbank,    Mobiasbanca-Groupe Societe Generale, Comerțbank, Fincombank, Moldcredit, EuroCreditBank, Energbank, Procredit Bank.

Astfel , Guvernul  vine cu suport pentru tineri în lansarea și dezvoltarea afacerilor pe teritoriul țării.