Noutăți

„Fabricat în Moldova-fabricat pentru tine”

Expoziţia Naţională „Fabricat în Moldova” 2018, cu genericul „Fabricat în Moldova-fabricat pentru tine”, s-a desfășurat cu succes prezentând publicului larg ultimele inovații de pe piața autohtonă. Printre delegații oficiale din străinătate au fost reprezentanți din Republica Belarus, Ucraina, România, Turcia, Iran, Letonia şi alte ţări.

La deschiderea evenimentului preşedintele CCI, Sergiu Harea, a declarat: „Evenimentul a devenit o importantă platformă naţională pentru agenţii economici, care şi-au făcut un nume în business, precum şi pentru antreprenorii începători şi această tendinţă va fi menţinută. Susţinând producătorii autohtoni, ne-am propus să promovăm companiile care sunt interesate în primul rând de calitate şi beneficiul consumatorului”. Peter Michalko, şeful Delegaţiei Uniunii Europene în R. Moldova, a menţionat în discursul său că schimbul comercial şi exporturile ţării noastre spre piaţa europeană, sunt în creştere, ceea ce demonstrează că mărfurile moldoveneşti devin tot mai competitive.

Pe parcursul a cinci zile 420 de agenți economici au prezentat produse şi servicii cele mai ecologice, calitative și performante din întreaga țară. Raionul Ștefan Vodă a fost reprezentat de cinci agenți economici din diferite domenii de activitate. Este vorba despre SRL „Stîș & Style”, administrator Stîs Svetlana, or. Ștefan Vodă, producătoare de articole de vestimentație, în special pantaloni pentru bărbați și dame, membră a brand-ului național “Din Inimă”; SRL „Biantti”, administrator Igor Golban, s. Carahasani, activitatea de bază a căreia este producerea şi comercializarea produselor nucifere şi anume cultivarea nucilor şi migdalelor, precum și a uleiului de migdale (scopul principal al gospodăriei este de a obţine produse ecologic-pure şi cu valoarea adăugată, atât pentru piaţa internă cât şi externă); SRL „Vitarina Prim”, administrată de Anatol Malancea, producător de paste făinoase „AMMI”; producătorul de migdale GŢ „Laro Lebedev” administrată de Renat Lebedev şi meşterul popular Ion Cojocari cu o colecţie amplă de obiecte confecţionate din fier forjat.

Numărul agenților economici care reprezintă raionul nostru la Expoziția Națională „Fabricat în Moldova” este în creștere confirmând impactul pozitiv asupra activității entităților economice.

Olesea MOISEEV,

specialist direcției economie și atragerea investițiilor