Noutăți

Expoziţie „Mărțișoare dau în floare”

În pragul primăverii într-o zi de sărbătoare cum este ziua de 1 martie copii Centrului raional de creație Ștefan Vodă ne-au adus tuturor un zâmbet pe buze şi o rază de soare în suflet, pregătind cu multă îndemânare o expoziţie de mărţişoare și produse de artizanat cu genericul „Mărțișoare dau în floare”.

Sub îndemnul pedagogilor-conducători de cercuri, copiii ne-au oferit prin rodul muncii lor un colţ de primăvară în incinta Consiliului raional şi multă bucurie pe feţele tuturor celor care au admirat exponatele.

Activitățile s-au desfăşurat în cercurile pe interese, cu scopul de a realiza o expoziţie cât mai diversificată şi elaborată referitor la tehnicile folosite şi în funcţie de grupă, de vârsta copiilor. Îndrăgitele simboluri ale primăverii se regăsesc sub cele mai variate forme şi modele, de la cele croșetate, pliate din hârtie, pictate pe lemn, realizate din mărgele, flori și semințe, fibre naturale, aluat până la cele din beculețele electrice și alte materiale tradiţionale, simple, însă extrem de elegante și pline de viață.

Folosirea materialelor la îndemână oricui, transformate cu multă creativitate în buchete de flori, broşe, vaze, coşuleţe sau ghiocei croşetați a fost o altă modalitate creativă de a confecţiona mărţişoare şi felicitări, tablouri.

Grupele de copii au muncit timp de trei săptămâni la realizarea exponatelor. Rezultatul muncii lor înfrumuseţează holul Consiliului raional, amintindu-ne în acelaşi timp că primăvara este acolo unde o facem noi să fie!

Mulțumim copiilor participanți pentru viziuni interesante și le dorim cât mai multă inspirație pe viitor!

Expoziția va putea fi admirată în perioada 1 – 9 martie 2017

Vera LAZAREV, director CRCCA