Noutăți

Expoziția-Târg „Sună tălăncuțele”

La 5-6 mai la Orhei s-a desfășurat Expoziţia–Târg a crescătorilor de ovine şi caprine. Expoziţia a fost organizată de Federaţia Naţională a Crescătorilor de Ovine şi Caprine din Republica Moldova, Federația Națională a Fermierilor și Agenția Națională de Dezvoltare Rurală ACSA. Scopul principal al evenimentului a fost dezvoltarea sectorului zootehnic nominalizat.

În acest an sărbătoarea a avut loc în satul Cișmea, com. Pelivan și s-a desfășurat sub genericul „Sună tălăncuțele”. La târg au participat zeci de crescători de animale din 12 raioane ale ţării, inclusiv din raionul Ștefan Vodă. Astfel, la eveniment au participat membrii Asociației obștești de caprine și ovine dnii Simion Caraman din Popeasca, Oleg Slesarenco și Vasile Pleșca din Talmaza, Ion Cioban din Feștelița în frunte cu președintele Asociației dl Vadim Osipov din Popeasca și dl Gheorghe Cernean, specialist Direcției Agricultură și Alimentație.

Fermierii au adus la târg tot ce au avut mai bun, începând cu animale performante de producere până la brânză, caş, piei, blănuri, ba chiar şi obiecte confecţionate în mod tradiţional. Expoziția–Târg a oferit posibilitate fermierilor de a se promova și a dezvolta sectorul zootehnic de creştere a ovinelor şi caprinelor, dar şi pentru a obține un schimb de experiență.

În cadrul sărbătorii s-au organizat diferite activități cultural-artistice și economice ce au promovat tradiţiile ciobăneşti. A bucurat participanţii expoziţiei solista Zinaida Julea care a interpretat cântece din folclorul ciobănesc.

Organizatorii Expoziției-Târg „Sună tălăncuțele” au decernat crescătorii noștri de caprine și ovine dnii Vadim Osipov , Simion Caraman și Vasile Pleşca cu Diplome de Onoare şi cadouri de preţ, apreciind participarea lor activă la expoziţie.

Gheorghe CERNEAN, specialist principal DAA