Agricultură și Alimentație Comunicate Noutăți

Expoziția-târg regională a păsărilor!

    Duminică, 24 octombrie curent, în centrul satului Palanca a avut loc cea de-a IV-a ediție a expoziției-târg regionale, unde au fost invitați toți amatorii și iubitorii de păsări decorative din Republica Moldova, Regiunea Transnistreană și Ucraina.

   Din cadrul direcției agricultură și alimentație a Consiliului raional Ștefan Vodă a fost prezent specialistul principal în problemele zootehniei, dl Grigore Coban, care a informat că în cardul evenimentului vizitatorii au avut ocazia să admire și să procure diverse soiuri de porumbei și păsări decorative ca: păuni, papagali, rațe de soi Mandarinca, găini și fazani, aduse de către cei 47 crescători de păsări participanți. Prețurile s-au estimat de la 300 de lei și mai mult. De asemenea au avut loc și schimbările de păsări între participanții amatori.

   Expoziția-tîrg de păsări – această frumoasă și deosebită acțiune devenită tradiție déjà, a prezentat o adevărată sărbătoare pentru toată lumea venită, intenția organizării căreia, inclusiv și sărbătorescul ton, se datorează organizatorilor și susținătorilor: dlui Victor Covalenco (Curtea Porumbelului)  și dnei Larisa Voloh (ex-primar de Palanca, deputat în Parlamentul RM).

    Pe parcursul desfășurării târgului, au fost respectate toate restricțiile ce țin de situația epidemiologică existentă, purtarea măștilor și păstrarea distanței fizice de 1m fiind obligatorii.

Direcția agricultură și alimentație