Noutăți

Expoziția „Primăvara începe cu tine»

În pragul primăverii elevii Centrului raional de creație a copiilor și adolescenților Ștefan Vodă ne-au adus tuturor un zâmbet pe buze şi o rază de soare în suflet, pregătind cu multă îndemânare o expoziţie minunată.

Nu știi la ce să te uiți mai întâi. Asta este senzația pe care o ai când intri în holul Consiliului raional Ştefan Vodă. Aici de sâmbătă, 24 februarie, până pe 10 martie, vor fi etalate obiecte artizanale în cadrul expoziției „Primăvara începe cu tine». Poţi admira orice, de la obiecte mici dimensiuni, gen mărţişoare, bijuterii, coșulețe, suporturi, felicitări, colaje, până la obiecte mai mari – tablouri, sculpturi în lemn şi alte obiecte neconvenţionale, realizate în diverse metode şi tehnici. Toate lucrările au ca numitor comun faptul că sunt lucrate manual de copiii noştri, în care au depus multă muncă, suflet, răbdare, măiestrie, bucurie, bunătate, creativitate, fantezie şi, prin urmare, sunt atât de originale și captivante. Să vedeţi cât de fericiţi şi mândri sunt copii când îşi văd lucrarea finisată şi mai ales atunci, când sunt apreciate şi admirate de toată lumea.

Elevii centrului de creaţie pot face minuni sub atenţia, instruirea, îndrumarea conducătorilor de cercuri. Această activitate practică este un mijloc prin care copiii își pot exprima starea interioară, ceea ce simt, ceea ce n-ar putea niciodată spune prin cuvinte, acel simț de legătură strânsă între propriul suflet și farmecul lumii înconjurătoare. Este o modalitate de a-și demonstra măiestria și de a-și petrece timpul liber în mod sănătos și util, departe de influența televizorului sau a calculatorului.

Inedita activitate şi vestitoare a primăverii a devenit deja o tradiţie a unităţii noastre de mai mulţi ani. Mă bucur să observ entuziasmul elevilor şi apreciez implicarea cadrelor didactice pe care le felicit pentru tot ce au realizat. Și, pentru că luna martie aduce cu ea două sărbători de suflet ale oamenilor – „Mărțișorul» şi „Ziua Internațională a Femeii» – am organizat această expoziție pentru a aduce iubire, bunătate, speranțe împlinite si toate florile acestei primăveri mamelor, bunicuțelor, surorilor, colegelor şi tuturor femeilor.

O primăvară minunată cu multe realizări!

Vera LAZAREV, director CRCCA